Nieuwsbericht

Hengelolaan - Maartensdijklaan: werkzaamheden kruispunt

Gepubliceerd: 12 augustus 2019Laatste wijziging: 23 september 2019

Het kruispunt Hengelolaan - Maartensdijklaan wordt veiliger voor voetgangers en fietsers. Daarom zijn er van 2 september tot en met 15 december 2019 werkzaamheden.

Het kruispunt Hengelolaan- Maartensdijklaan is onoverzichtelijk. De gemeente wil het kruispunt op een aantal manieren veiliger maken.

Wat gaat er gebeuren?

  •  De Hengelolaan wordt bij het kruispunt minder recht gemaakt, zodat het autoverkeer eerder bij het kruispunt moet afremmen.
  • Op het kruispunt komt groen, zodat het meer opvalt.
  • Er komt meer opstelruimte voor fietsers

Planning en bereikbaarheid

Het werk wordt in 3 gedeelten uitgevoerd.

  • Fase 1: begin september tot halverwege oktober.
  • Fase 2: halverwege oktober tot begin december.
  • Fase 3: begin december tot halverwege december.

Tijdens fase 1 en 2 blijft het mogelijk om vanaf de Loevesteinlaan via het kruispunt richting Leyweg/Dedemsvaartweg te rijden. Verkeer vanaf de Dedemsvaartweg/Leyweg wordt dan omgeleid via de Meppelweg.
Tijdens fase 3 is het kruispunt volledig afgesloten. Verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via de Meppelweg.

Woningen en winkels blijven via loopplanken bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

Bussen blijven rijden tijdens de werkzaamheden. Buslijn 25, 27 en 37 stoppen op de Loevesteinlaan in plaats van de Gramsbergenlaan. Hiervoor komen 2 tijdelijke haltes ter hoogte van de Markelostraat.

Tijdens de werkzaamheden blijft het mogelijk om vanaf de Loevesteinlaan, via het kruispunt richting de Leyweg/Dedemsvaartweg te rijden. Verkeer vanaf de Dedemsvaartweg/Leyweg richting de Loevesteinlaan wordt omgeleid via de Meppelweg.

Kaart met omleidingsrouter voor autoverkeer in fase 1

Veiligheid

Werkterreinen zijn gevaarlijk voor kinderen. Laat kinderen daarom niet op het werkterrein spelen.

Ondergrondse restafvalcontainers (ORAC's)

De ondergrondse restafvalcontainers aan de Hengelolaan zijn vanaf halverwege oktober buiten gebruik. Er komen tijdelijke bovengrondse containers aan de Hengelolaan aan de overkant van Winkelcentrum Leyweg. Deze plek kunt u ook gebruiken voor het aanbieden van grofvuil na het maken van een afspraak. Ook kunt u er uw oud papier aanbieden op de maandelijkse ophaaldag.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Michael Ilahi, projectleider gemeente Den Haag via telefoonnummer 06-55 84 41 44. Spreek bij geen gehoor uw naam, vraag en contactgegevens in. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.