Nieuwsbericht

Grote Marktstraat - kruising Voldersgracht: werkzaamheden

Gepubliceerd: 28 december 2017Laatste wijziging: 29 december 2017

Van 8 tot en met 30 januari 2018 werkt de gemeente aan de kruising van de Grote Marktstraat met de Voldersgracht. De kruising wordt aangepast zodat fietsers en voetgangers elkaar minder hinderen. In een eerdere fase is de kruising met de Wagenstraat al aangepast.

Om de straat bereikbaar te houden voor hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) vinden er ook 's nachts werkzaamheden plaats. Het gaat om 6 nachten in januari:

  • van zondag 14 tot en met woensdag 17 januari
  • zondag 21 en maandag 22 januari

Helaas is enige overlast niet te vermijden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen, winkels en de ingang van de tram voor iedereen gewoon bereikbaar. Waar nodig legt de aannemer loopplanken neer. Ook fietsers en hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de Grote Marktstraat.

Tijdens de werkzaamheden mogen er geen fietsen in de Grote Marktstraat worden geparkeerd. Dat geldt ook als er geen werkzaamheden zijn. U kunt uw fiets kwijt in de vakken in de zijstraten of in de stallingen van Biesieklette.

Aanbieden afval

Ondernemers en bewoners die hun afval aanbieden op de Grote Marktstraat wordt gevraagd dit te doen op de met borden aangegeven plaatsen.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Daarom zet ze veiligheidsmedewerkers in. Het bouwterrein wordt afgezet met lage bouwhekken. Hierdoor wordt het zicht voor voorbijgangers zo min mogelijk beperkt. Maar werkterreinen blijven gevaarlijke plekken. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van de HABO via telefoonnummer 06 41 34 46 40.