Nieuwsbericht

GGD Haaglanden gaat personeel onderwijs en kinderopvang testen vanaf 6 mei

Gepubliceerd: 4 mei 2020Laatste wijziging:

Vanaf woensdag 6 mei start GGD Haaglanden met het testen op corona van onder andere medewerkers van het (speciaal) basisonderwijs, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en mensen die zich inzetten als gastouder.

Medewerkers met milde gezondheidsklachten die passen bij het coronavirus en die wonen en/of werken in regio Haaglanden kunnen zich laten testen door GGD-medewerkers. Dit gebeurt na een verwijzing van een bedrijfs- of arbo-arts.

Testlocatie

De testlocatie is in de parkeergarage van het Van der Valk hotel in Pijnacker-Nootdorp. De medewerker moet alleen en per auto komen en zich bij aankomst legitimeren. De testlocatie is 7 dagen per week geopend en alleen op afspraak te bezoeken.

Aanmelden en testen

Alle basisscholen, kinderopvanglocaties, gastouders en vervoerders voor het speciaal onderwijs waarvan het personeel in aanmerking komt voor de test, hebben een brief ontvangen van de GGD. Personeel met gezondheidsklachten kan zich aanmelden bij de bedrijfsarts. De arts vraagt voor de medewerker een test aan bij de GGD. De medewerker krijgt een afspraak door van de GGD. Tot de medewerker de uitslag van de test heeft, is het belangrijk dat deze thuis blijft en geen fysiek contact heeft met anderen (houd 1,5 meter afstand, ook in huis).

Is er geen instellings- of bedrijfsarts? Neem dan contact op met een arts van GGD Haaglanden via (088) 355 01 00 of stuur een e-mail naar coronatest@ggdhaaglanden.nl.

Vragen?