Nieuwsbericht

Gemeente start campagne ‘Den Haag tegen Corona’

Gepubliceerd: 3 november 2020Laatste wijziging: 6 november 2020

De gemeente start 3 november 2020 met de campagne: Den Haag tegen Corona. In de campagne laten bekende en onbekende Hagenaars zien hoe je je aan de coronamaatregelen kunt houden. Hun boodschap is te zien op reclamezuilen en schermen overal in de stad. En via social media.

Voor veel mensen blijkt het moeilijk om zich aan de coronamaatregelen te houden. Zij zien de regels van de overheid als adviezen die niet verplicht zijn. Doordat iedereen anders omgaat met die adviezen, kan corona zich verder verspreiden.

Goede voorbeeld

Daarom laat de gemeente in deze campagne verschillende Hagenaars aan het woord, die ieder hun eigen contacten, fans en volgers bereiken. Zij vertellen hoe ze met de coronaregels omgaan en vragen hun stadsgenoten dat voorbeeld te volgen.

Aan de campagne werken onder meer mee burgemeester Jan van Zanen, jongerenwerker Umit Colgecen en sociaal ondernemer Petra Brekelmans. Zij laten zien hoe je eten afhaalt, samen muziek maakt of sport. Ook in tijden van corona.

Muziek maken, zo doe ik dat

Als de actuele situatie daarom vraagt, speelt de gemeente daarop in met de campagne door nieuw materiaal te maken. De gemeente verspreidt ook posters en ander materiaal via zo’n 250 contacten in de wijken. Die delen deze middelen weer met hun netwerk.

Zelf aan de slag

Het doel is dat Hagenaars deze campagne met elkaar delen en zo helpen verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom heeft de gemeente middelen gemaakt waarmee mensen zelf aan de slag kunnen. Zoals een embleem dat mensen als profielfoto kunnen gebruiken op social media, posters in diverse talen en video’s die mensen via social media kunnen delen. U kunt deze middelen downloaden via de website denhaagtegencorona.nl.