Nieuwsbericht

Gemeente plaatst ‘containertuintjes’ in 3 stadsdelen

Gepubliceerd: 12 maart 2019Laatste wijziging:

Het doel van de tuintjes rond ondergrondse restafvalcontainers is dat de bewoners minder afval naast de containers plaatsen. In december 2018 is gestart met een 1e tuintje op de Regentesselaan. Nu volgen nog eens tuintjes in de stadsdelen Escamp, Centrum en Segbroek. Buurtbewoners gaan de tuintjes onderhouden.

De 3 nieuwe locaties zijn de hoek van de Nijkerklaan/Zuiderparklaan in Escamp, Pletterijstraat in Centrum en Vinkensteynstraat in Segbroek.

Afval meten

De gemeente meet tot het einde van de proef, half april, de hoeveelheid afval rond de containers om te kijken of het afval naast de containers minder wordt. Daarna bekijkt de gemeente of ze de tuintjes ook op andere plekken in de stad plaatst. Tijdens de proef kunnen geen tuintjes bij de gemeente worden aangevraagd.

Echte bloemen

Den Haag is de 1e stad die gebruikmaakt van echte bloemen in plaats van plastic bloemen. Bij de keuze van de planten wordt er onder andere rekening mee gehouden dat ze op verschillende momenten bloeien en dat ze makkelijk te onderhouden zijn.​

Buurtbewoners geven de planten van een ‘containertuintje’ water (Foto: Valerie Kuypers)
Buurtbewoners geven de planten van een ‘containertuintje’ water (Foto: Valerie Kuypers)
Zie ook: Van losse vuilniszakken naar ondergrondse restafvalcontainers