Den Haag - Gemeente helpt met praktische tips bij (ver)bouwen

Nieuwsbericht

Gemeente helpt met praktische tips bij (ver)bouwen

Gepubliceerd: 1 november 2018Laatste wijziging: 2 november 2018

Vanaf 1 november 2018 kunnen bouwers en omwonenden gebruikmaken van praktische tips en voorbeelden die zij direct kunnen gebruiken in communicatie bij bouwwerkzaamheden. Gaat u (ver)bouwen? Lees dan welke adviezen en tips de gemeente voor u heeft.

De gemeente geeft praktische tips waarmee mensen die gaan (ver)bouwen en buurtbewoners elkaar op een makkelijke manier kunnen informeren. Het zijn praktische voorbeelden die u direct kunt gebruiken.

U kunt gebruikmaken van voorbeeldbrieven, briefkaarten, een poster, een stappenplan en een voorbeeldplanning. Kijk voor deze middelen op de pagina Bouwen in en met de buurt.

Bouwen met en in de buurt

Bouwen en verbouwen doet u samen met de buurt

Het komt regelmatig voor dat buurtbewoners overlast hebben van bouw- of verbouwingen. Zij doen dan een melding van overlast bij de gemeente. Vaak kan de gemeente alleen iets doen als er een overtreding van de eisen uit de bouwvergunning is. Zoals bij illegale bouw of als er een onveilige situatie ontstaat voor de omgeving. Voor de meeste situaties geldt dat buurtbewoners er samen uit moeten komen. De gemeente wil hen hierbij helpen door praktische tips en direct te gebruiken voorbeelden te geven.