Nieuwsbericht

Geld om Mariahoeve, Houtwijk, Nieuw Waldeck en Kraayenstein/De Brinken op te knappen

Gepubliceerd: 3 oktober 2019Laatste wijziging: 8 oktober 2019

De gemeente heeft geld vrijgemaakt voor het opknappen van de openbare ruimte van 4 wijken: Mariahoeve, Houtwijk, Nieuw Waldeck en Kraayenstein/De Brinken. Er is in totaal € 10 miljoen beschikbaar.

Het geld is voor onderhoud en om de wijken mooier, klimaatbestendiger, socialer, gezonder en groener te maken. Bewoners mogen meedenken over de opknapplannen.

Woont u in 1 van de genoemde wijken? Dan mag u meedenken over wat er in de wijk opgeknapt moet worden en hoe dat het beste kan. Elke wijk heeft een website met 'opknappunten'. U kunt zelf opknappunten toevoegen, uzelf aanmelden voor een bewonerscommissie en stemmen op de beste plannen. De gekozen plannen worden vervolgens uitgewerkt en voorgelegd aan de gemeenteraad.

Denk mee

Wilt u meedenken over de opknapplannen voor uw wijk? Kijk dan op:

Kunt of wilt u niet online meedoen? Dan zijn er bijeenkomsten op centrale locaties in de wijken. Informatie hierover vindt u op de websites. U ontvangt ook een uitnodiging in de brievenbus.

Waarom opknappen?

In de wijken Mariahoeve, Houtwijk, Nieuw Waldeck en De Brinken is op veel plekken de bestrating en het straatmeubilair verouderd. Of hebben plantsoenen een opknapbeurt nodig en moeten pleinen groener worden. Dat kan met het beschikbare geld worden aangepakt.

Verouderde bestrating in wijk De Brinken
Verouderde bestrating in wijk De Brinken
Straat in Houtwijk
Straat in Houtwijk