Nieuwsbericht

Feest bij de Rotterdamsebaan

Gepubliceerd: 26 januari 2021Laatste wijziging: 4 februari 2021

Na 5 jaar bouwen is het feest bij de Rotterdamsebaan. Den Haag heeft er een belangrijke nieuwe toegangsweg bij, met daarin de duurzaamste tunnel van Europa: de Victory Boogie Woogietunnel.

Victory Boogie Woogietunnel
Victory Boogie Woogietunnel

Voordat de weg opengaat voor verkeer is er online van alles te beleven. Hiervoor is er een speciale website: www.rotterdamsebaan.denhaag.nl.

  • Bekijk video’s van de bouw van de Rotterdamsebaan. De afgelopen jaren is het werk aan de nieuwe weg in timelapses en reportages vastgelegd.
  • Luister naar de verhalen van Haagse archeologen over hun 10 favoriete vondsten, en hun herinneringen aan het veldonderzoek bij de Rotterdamsebaan.
  • Kom meer te weten over het werk van de architecten bij de Rotterdamsebaan.
  • Bekijk de Rotterdamsebaan van dichtbij en ga naar de virtuele open dag. Van knooppunt Ypenburg tot aan de Binckhorst is de weg met 360 graden-foto’s uitgebreid in beeld gebracht. Onderweg komt u meer te weten over de bouw, duurzaamheid en andere wetenswaardigheden. Extra leuk: tot en met zondag 31 januari 2021 kunt u meedoen aan een prijsvraag en een 1e rit over de Rotterdamsebaan winnen.
  • Jonge Rotterdamse en Haagse artiesten/kunstenaars laten u hun interpretatie zien van de boogiewoogie: Boogie Woogie NOW! Een eenmalige en unieke show met lichtkunst, muziek en woordkunst.
  • Vrijdag 5 februari 2021 is er om 15.00 uur een feestelijke uitzending waarin de Rotterdamsebaan wordt geopend. Mis het niet en kijk en proost thuis mee.

Rotterdamsebaan open voor verkeer

Na de feestelijke uitzending op 5 februari 2021 is er nog een week nodig om de Rotterdamsebaan te openen voor het verkeer. In die dagen:

  • wordt de hele weg nog 1 keer goed nagelopen en schoongemaakt
  • hebben de tunneloperators, die de tunnel bewaken en bedienen, tijd om hun nieuwe werkomgeving te leren kennen
  • worden de verkeerslichten op de kruising Mercuriusweg-Binckhorstlaan ingeregeld
  • wordt de procedure voorbereid om de weg te openen

Uiterlijk 12 februari 2021 rijden de 1e auto’s over de Rotterdamsebaan.

Verkeer kan zich beter verdelen

Om ervoor te zorgen dat Den Haag en de regio nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven, is de Rotterdamsebaan aangelegd. Met de komst van de Rotterdamsebaan kunt u behalve via de Utrechtsebaan (A12) ook via de Rotterdamsebaan naar Den Haag. De nieuwe route biedt vooral voor verkeer van of naar Rotterdam, Delft en Ypenburg een oplossing.

Met de Rotterdamsebaan zijn de wegen rond Den Haag uitgebreid en is er meer ruimte voor verkeer. Hierdoor verdeelt het verkeer van en naar de snelwegen zich beter en wordt de druk op de Utrechtsebaan minder. En dat merk je doordat er minder vertraging in de spitsuren is.

Route Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan is 4 kilometer lang en verbindt de snelwegen A4/A13 en de Centrumring van Den Haag met elkaar. De weg loopt van het knooppunt Ypenburg met een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan. Daar sluit de weg bij de Mercuriusweg aan op de Centrumring. Vanuit Rijswijk of Ypenburg rijdt u de Rotterdamsebaan op via de Laan van Hoornwijck.

Lees alles over de feestelijkheden op www.rotterdamsebaan.denhaag.nl.

Bekijk de video Feest bij de Rotterdamsebaan (YouTube-kanaal van de gemeente)