Nieuwsbericht

EVscan laat zien of u klaar bent voor elektrisch rijden

Gepubliceerd: 11 april 2019Laatste wijziging: 6 mei 2019

De gemeente en de ANWB willen elektrisch rijden stimuleren. Elektrisch rijden is immers goed voor de luchtkwaliteit. Maar bent u klaar voor elektrisch rijden? Met de EVscan weet u het. Lees hoe u de gratis scan kunt aanvragen.

Met de EVscan ontdekt u of elektrisch rijden past bij uw autogebruik. Een apparaatje (de connector) dat u in uw auto plaatst verzamelt uw ritgegevens. Na 3 maanden krijgt u een persoonlijk rapport. Hierin staat of u uw dagelijkse ritten ook met een elektrische auto kunt maken. U weet dan bijvoorbeeld hoe vaak u moet opladen en wat de kosten van elektrisch rijden voor u zouden zijn.

Voorwaarden

 • De EVscan is gratis beschikbaar voor alle inwoners en bedrijven in Den Haag.
 • U hoeft geen lid te zijn van de ANWB en u hoeft ook geen lid te worden.
 • Uw auto moet geschikt zijn voor de connector. Bij de aanvraag van de EVscan kunt u dit zelf controleren door uw kenteken in te vullen. U ziet dan meteen of uw auto geschikt is.

Aanvragen

U kunt de EVscan nu aanvragen via www.anwb.nl/evscandenhaag. Wees op tijd: er zijn 1.000 gratis EVscans beschikbaar. Op de website van de ANWB vindt u ook meer informatie over de werking van de connector en een antwoord op andere vragen, bijvoorbeeld over hoe uw gegevens gebruikt worden.

Abonnement voor de connector

Bij de connector hoort een gratis app. Hiermee ziet u bijvoorbeeld hoe zuinig u rijdt en kunt u al uw ritten inzien. Verder meldt de app storingen aan uw auto. Met de EVscan krijgt u bij de ANWB een abonnement waarmee u de connector 1 jaar gratis gebruikt. Na 1 jaar wordt het gratis abonnement verlengd naar een betaald abonnement. De ANWB laat u op tijd weten wanneer u hiervoor gaat betalen. U kunt dan zelf beslissen of u het abonnement wilt opzeggen.

EVspreekuur in uw wijk

De gemeente en de ANWB gaan de wijk in om informatie te geven over elektrisch rijden. Tijdens de wijkacties kunt u een proefrit maken in een elektrische auto. Ook kunt u dan ter plekke een EVscan aanvragen.

Agenda wijkacties

 • 4 mei, van 11.00 tot 15.00 uur: Van Hoytemastraat ter hoogte van nummer 51.
 • 11 mei, van 11.00 tot 15.00 uur: Winkelcentrum Leidschenveen, parkeerplaats Jaap Hoekdreef (bij de viswinkel)
 • 18 mei, van 11.00 tot 15.00 uur: Fahrenheitstraat, hoek Cypresstraat
 • 25 mei, van 11.00 tot 15.00 uur: Loosduinse Hoofdstraat ter hoogte van nr. 241 (bij de bank)

  Overstappen op een elektrische auto

  Wilt u na de EVscan overstappen op elektrisch rijden? Dan wordt opladen erg belangrijk voor u. De gemeente zorgt ervoor dat u uw elektrische auto overal in de stad kunt opladen. U kunt zich aanmelden als elektrisch rijder. Wilt u meer weten over de laadpalen? Bekijk dan de kaart met oplaadpalen. U ziet meteen hoeveel milieuwinst de palen opleveren.

  Vraag de EVscan aan
  Vraag de EVscan aan