Nieuwsbericht

Escamplaan, Hagaziekenhuis: bereikbaarheid

Gepubliceerd: 1 juli 2021Laatste wijziging: 3 augustus 2021

De grote parkeerplaats voor het HagaZiekenhuis aan de Leyweg is gesloten om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen. Bezoekers van het ziekenhuis parkeren voortaan in de nieuwe parkeergarage aan de Escamplaan.

Let op! Nieuwe route naar het Hagaziekenhuis

Bezoekers rijden voortaan via de kruising Dedemsvaartweg/Houtwijklaan en de Escamplaan naar:

  • het Spoedplein: de Spoed Eisende Hulp (SEH), de huisartsenpost en de spoedapotheek;
  • de nieuwe Kiss + Ride aan de kant van de Escamplaan, voor het ophalen en afzetten van bezoekers en patiĆ«nten;
  • de nieuwe parkeergarage. De parkeergarage inrijden kan ook vanaf de Leyweg. De parkeergarage uitrijden kan alleen in de richting van de Dedemsvaartweg/Houtwijklaan.

Het is niet meer mogelijk om vanaf de Leyweg naar het Spoedplein en de Kiss + Ride te rijden. De Escamplaan is geen doorgaande route . Aan de kant van de Leyweg is een poller geplaatst die de doorgang voor auto's blokkeert. Alleen de hulpdiensten en de bus kunnen hier doorrijden.

Route naar het Hagaziekenhuis
Route naar het Hagaziekenhuis

Rood is de route naar het Spoedplein. Blauw is de route naar naar de Kiss + Ride. Geel is de route naar de parkeergarage. Het verbodsbord geeft aan dat het niet is toegestaan hier door te rijden.

  • Bezoekers die met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis komen, lopen van de Leyweg over het vernieuwde Els Borst-Eilersplein naar de hoofdingang van het ziekenhuis.
  • Aan beide kanten van de hoofdingang van het ziekenhuis komt een fietsenstalling.
De nieuwbouw aan de Escamplaan, met links de ingang van de parkeergarage en rechts naar de K+R en het Spoedplein
De nieuwbouw aan de Escamplaan, met links de ingang van de parkeergarage en rechts naar de K+R en het Spoedplein

Nieuwbouwproject De Schoone Ley

Rond het Hagaziekenhuis -locatie Leyweg- worden nieuwe woningen gebouwd. Een deel van de nieuwbouwwoningen is al opgeleverd en bewoond. Op de plek waar eerst de grote bovengrondse parkeerplaats was, is begonnen met de bouw van de volgende fase van dit nieuwbouwproject. Voor het parkeren van bezoekers van het ziekenhuis is daarom een parkeergarage onder de nieuwbouw aan de Escamplaan gebouwd. Bezoekers moeten voortaan via de kruising Dedemsvaartweg/Houtwijklaan en de Escamplaan naar het ziekenhuis rijden.