Nieuwsbericht

EK voetbal: zorg voor veiligheid

Gepubliceerd: 8 juni 2021Laatste wijziging: 11 juni 2021

Van 11 juni tot en met 11 juli 2021 is het EK voetbal. Veel mensen zijn gewend samen voetbal te kijken. Bij dit EK kan dat alleen thuis in kleine groepen. Toch kleuren veel straten in Den Haag oranje. Wilt u ook uw straat versieren? Houd dan rekening met de volgende spelregels.

Wees voorzichtig met lantaarnpalen, bankjes, vuilnisbakken en bomen. Beschadig ze niet en gebruik geen verf of spuitbussen. Dat is moeilijk schoon te maken.

Verkeer en hulpdiensten

Houd rekening met de bereikbaarheid voor brandweerwagens en ambulances. Als er iemand met spoed naar het ziekenhuis moet, of als er brand in uw straat is, moeten de ambulance en de brandweer vrij uw straat in kunnen. Hang de versiering daarom hoog genoeg op.

De spelregels voor de openbare weg zijn:

  • Hang versieringen boven de openbare weg hoger dan 4,5 meter op.
  • Houd minimaal 3,5 meter vrij in de breedte.

Huisvuil

Vuilniswagens moeten door uw straat kunnen rijden. Dan kunnen de vuilnismannen het huisvuil ophalen zoals normaal. De vuilniswagens die ondergrondse containers legen, hebben veel hoogte nodig. Houd hier rekening mee bij het versieren van de straat.

Werkzaamheden

In verschillende straten zijn werkzaamheden tijdens het EK. Voor sommige van deze werkzaamheden zijn grote machines nodig. Bijvoorbeeld wanneer er nieuw asfalt komt. Houd daar rekening mee. De versiering mag die machines niet in de weg zitten.

Opruimen

Ruim aan het einde van de dag de rommel op. Na het EK voetbal verwijdert u de versieringen weer.

Brandveiligheid

Regels voor brandveiligheid gelden natuurlijk het hele jaar door. En voor iedereen. Denk aan uw eigen veiligheid en die van uw omgeving. Voorkom brand en gebruik altijd brandveilige versiering. Vooral de veiligheid van de oranjeversieringen is belangrijk.

Een aantal tips voor brandveilige versieringen:

  • Goede versiering brandt niet snel. Of de versiering brandveilig is, staat op de verpakking.
  • Niet alle rood-wit-blauwe of oranje vlaggetjes hebben de juiste brandvertragende kwaliteit. Vraag hiernaar bij het kopen van versiering.

Meer informatie

Op de website van Brandweer Haaglanden vindt u meer informatie en handige tips over veilig versieren.

Gezelligheid in de straat voor het EK voetbal
Gezelligheid in de straat voor het EK voetbal