Nieuwsbericht

Drukte in Scheveningen en Kijkduin: reis slim en houd afstand

Gepubliceerd: 29 maart 2021Laatste wijziging: 29 maart 2021

Vanaf 1 april 2021 begint het strandseizoen en op 4 en 5 april 2021 is het Paasweekend. De gemeente verwacht dat het dan aan de kust drukker wordt dan normaal. Gaat u de komende dagen naar de stranden van Scheveningen of Kijkduin? Kom dan met de fiets of met het openbaar vervoer en houd genoeg afstand.

Op dagen met goed weer is het druk op de wegen naar het strand en in de parkeergarages in de buurt. Houd de komende dagen rekening met extra drukte en ga goed voorbereid op weg. Bekijk op welke manieren u Scheveningen kunt bereiken via de pagina Bereikbaarheid Scheveningen.

Nieuw: Park + Beach

Komt u toch met de auto? Rijd dan niet door tot aan de kust. Door de verwachte drukte kan het lastig zijn daar een parkeerplaats te vinden. De gemeente adviseert om te parkeren in 3 parkeergarages in het centrum van Den Haag (Station CS New Babylon, Malieveld en Laakhavens) waar u gebruik kunt maken van Park + Beach. U parkeert hier uw auto voor maar € 5 per dag en reist dan verder met tram 9 of 1, of met een deelfiets. Met Park + Beach kost een tramkaartje en een fiets huren € 1 per persoon. U bent dan in ongeveer 20 minuten op het strand.

Kijk voor meer informatie op de website van Q-Park.