Nieuwsbericht

Doe mee met de Haagse Opruimestafette 2018

Gepubliceerd: 26 juli 2018Laatste wijziging: 4 oktober 2018

Wilt u de stad ook mooi en schoon houden? Doe dan mee met de Haagse Opruimestafette. In oktober kunt u grofvuil of herbruikbare spullen inleveren tijdens de opruimdagen in verschillende wijken.

Een schone en opgeruimde stad

De Haagse opruimestafette is een serie van activiteiten door en met bewoners en partners uit de stad. De activiteiten worden in alle delen van Den Haag georganiseerd.

Steeds meer mensen willen bijdragen aan een schone en opgeruimde stad. Zij vinden het heel normaal om hun omgeving en onze natuur mooi te houden. Samen willen zij een beweging in gang zetten die steeds groter wordt. Dat alles onder het motto dat ze geen rommel ván elkaar maar vóór elkaar opruimen. Doet u ook mee?

Opruimactie in Segbroek (foto Michel Mees)
Opruimactie in Segbroek (foto Michel Mees)

Lever oude spullen in tijdens de opruimdagen

Heeft u spullen waar u vanaf wilt? U kunt ze inleveren tijdens de opruimdagen die samen met woningcorporaties, buurtverenigingen en kringlooporganisaties georganiseerd worden. Spullen die nog bruikbaar zijn gaan naar de kringloopwinkel en grofvuil wordt netjes afgevoerd. U herkent de inleverpunten aan de containers van de Haagse Milieu Service en de banieren van de Opruimestafette.

Bij de inleverpunten kunt u onder andere deze spullen inleveren:

 • huishoudelijke spullen
 • meubels
 • planken
 • kratten
 • dozen
 • groot glas
 • oude fietsen

Verschillende Soorten klein chemisch afval en bouwafval kunt u niet inleveren bij de opruimestafette. Klein chemisch afval wegbrengen kan bij 1 van de afvalbrengstations, bij elektrobakken of bij de winkel waar u het gekocht heeft. Bouw- en sloopafval kunt u zelf wegbrengen of laten afvoeren.

Opruimdagen oktober

In oktober is een nieuwe ronde met opruimdagen ingepland. Hieronder ziet u wanneer er een opruimdag bij u in de buurt is.

  Tip: Kunt u niet naar de opruimdag in uw buurt?U kunt grofvuil gratis laten ophalen bij u thuis. Neem contact op met de gemeente voor een afspraak of maak een afspraak via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen. Ook veel kringlooporganisaties in Den Haag halen gratis aan huis op.
  Waar Wanneer
  Parkeerplaats ‘t Hofbad, Ypenburgse Boslaan 30 (Leidschenveen-Ypenburg) Donderdag 27 september en 11 oktober, van 18.00 tot 20.00 uur
  Willem Royaardsplein (Haagse Hout) Vrijdag 5 oktober, van 12.00 tot 20.00 uur
  Jan van Riebeekstraat (Haagse Hout) Vrijdag 12 oktober, van 12.00 tot 20.00 uur
  Tesselseplein, Duindorp (Scheveningen) Zaterdag 6 oktober, van 9.00 tot 13.00 uur en donderdag 11 oktober, van 17.00 tot 19.00 uur
  New Yorksingel, hoek Chicagostraat (Escamp) Vrijdag 12 oktober, van 17.00 tot 20.00 uur
  Ingang wijkpark Kortenbos, bij Sirtemastraat/Meester Schabergschool (Centrum) Vrijdag 12 oktober, van 16.00 tot 19.00 uur
  Goudsbloemlaan ter hoogte van de Jumbo (Segbroek) Woensdag 31 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur
  Gouverneurplein (Laak) Zaterdag 13 oktober, van 9.00 tot 13.00 uur
  Jonckbloetplein, bij Vadercentrum (Laak) Zaterdag 13 oktober, van 9.00 tot 13.00 uur
  Cromvlietplein, bij stadsboerderij Molenweide (Laak) Zaterdag 13 oktober, van 9.00 tot 13.00 uur

  Meer activiteiten voor een opgeruimde straat

  In veel wijken organiseren bewoners of buurtverenigingen ook kleinschalige opruimacties. Zoals het opruimen van zwerfafval, voorlichting geven over afval scheiden en aandacht vragen voor minder brood op straat of hondenpoep.

  Waar Wat Wanneer
  Ledeganckplein, bij buurthuis De Oase (Laak) TrashUre Hunt in de wijk, aanmelden kan via info@dekrokos.nl Zaterdag 13 oktober, van 10.30 – 12.30 uur
  Opruimactie in het Zuiderpark (foto: Inge van Mil)
  Opruimactie in het Zuiderpark (foto: Inge van Mil)

  Crownies bij de opruimestafette

  Ook de kinderen van Crownies doen mee met de activiteiten van de opruimestafette. Kinderen en jongeren tussen 8 en 23 jaar kunnen zich aanmelden via de website van Crownies. Als ze meedoen aan activiteiten krijgen ze Crownies-punten. Daarmee sparen ze voor leuke beloningen.

  TrashUre Hunt avontuur

  In september zijn er activiteiten via scholen en buitenschoolse opvang voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij beleven een spannend avontuur onder begeleiding van Trashure Hunt. Als piraten gaan ze op zoek naar schatten die niet in de natuur thuishoren.

  Na afloop maken ze van de gevonden schatten zoals plastic, blik en felgekleurde papiertjes een kunstwerk. Alles verdwijnt daarna in de afvalbak en niet per ongeluk in de maag van dieren. Iedere deelnemer verdient hiermee een mooi Trashure piraten t-shirt en mag zich voortaan dierenredder noemen.

  Waar Wanneer
  St. Jeroenschool (Laak) Woensdag 5 september
  De Klimop (Segbroek) Dinsdag 11 september
  Houtrustschool (Scheveningen) Woensdag 12 september
  JF Kennedyschool (Haagse Hout) Vrijdag 14 september
  De kleine wereld (Escamp) Woensdag 19 september
  ’t Lichtbaken (Loosduinen) Donderdag 20 september
  Zuidwalschool (Centrum) volgt

  Kinderen doen hun best bij de TrashUre Hunt
  Kinderen doen hun best bij de TrashUre Hunt

  Summer Challenge op het strand

  In de zomer is TrashUre Hunt actief op het strand van Scheveningen met de Summer Challenge. Ga mee wandelen en help mee om op het strand de schatten (afval) op te ruimen. Zo draagt u bij een schoon strand en betere leefomgeving. Na de wandeling kunt u meedoen met leuke workshops zoals skateboarden, surfen of muziek maken. Meedoen is gratis.

  Wanneer

  Van 21 juni tot en met 23 september, elke dag bij laagtij. Anders spoelt het afval weer de zee in.

  Waar

  Scheveningen Strand. Kijk voor meer informatie op de website van TrashUre Hunt.

  Het is belangrijk dat het strand wordt opgeruimd. Anders spoelt het afval de zee in.
  Het is belangrijk dat het strand wordt opgeruimd. Anders spoelt het afval de zee in.

  Uw ideeën zijn welkom

  Heeft u een idee voor een opruim- of schoonmaakactie in uw buurt? Neem dan contact op met de organisatie via e-mailadres opruimestafette@denhaag.nl.

  Meer informatie

  Haagse Handen geeft u een beeld van de opruimestafette en resultaten in 2017 in een video over restafval. Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatie per e-mail via opruimestafette@denhaag.nl.

  Zie ook: Doe mee aan de zomeropruimactie Keep it Clean - Zuiderpark