Nieuwsbericht

Den Haag zoekt gebruikte (kinder)fietsen

Gepubliceerd: 28 april 2022Laatste wijziging: 4 mei 2022

De gemeente zamelt van 1 mei tot en met 4 juni 2022 gebruikte kinderfietsen in. Deze inzamelactie is onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB. Dit plan zorgt ervoor dat ieder kind een fiets kan gebruiken. Heeft u een fiets die u niet gebruikt? Lever deze dan in.

Staat er in uw schuur of kelder een (kinder)fiets die u niet meer gebruikt? Lever deze dan in bij 1 van de inzamelpunten in Den Haag. U kunt fietsen met wielmaten tot en met 28 inch (fietsmaat voor volwassenen) inleveren. Stadsfietsen en andere soorten fietsen zoals mountainbikes en racefietsen zijn welkom.

Kinderfietsenplan Den Haag

1 op de 12 kinderen groeit op onder de armoedegrens in Nederland. Mensen maken dan vaak de keuze om geen eigen fiets te kopen. De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind op de fiets naar school, vriendjes, sport of een andere activiteit kan gaan. Daarom doet Den Haag mee met het ANWB Kinderfietsenplan. De gemeente zamelt fietsen in, laat ze opknappen en zorgt ervoor dat ze bij de juiste kinderen terechtkomen.

Fietsen opknappen

Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden van een veilige fiets. Kinderen kunnen bij Leren Doen ook hun fiets laten onderhouden.

Samenwerking

Voor het Kinderfietsenplan werkt de gemeente samen met de ANWB en een groot aantal partners in de stad. Dat zijn Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester en Stichting Welzijn.

Kinderfiets