Nieuwsbericht

Den Haag zoekt 1.000 gebruikte fietsen

Gepubliceerd: 12 april 2021Laatste wijziging: 20 april 2021

De gemeente gaat van 20 april tot en met 30 mei 2021 zo veel mogelijk gebruikte kinderfietsen inzamelen (verzamelen). De Haagse inzamelactie is een onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB. Dit plan zorgt ervoor dat ieder kind met een fiets kan meedoen. Heeft u een fiets die u niet meer gebruikt? Lever deze dan in.

Staat er in uw schuur of kelder een kinderfiets die u niet meer gebruikt? Lever deze dan in bij 1 van de inzamelpunten in Den Haag. U kunt kinderfietsen met wielmaten tot en met 28 inch (fietsmaat voor volwassenen) inleveren. Naast stadsfietsen zijn ook andere soorten kinderfietsen welkom. Kinderen kunnen opgeknapte mountainbikes en racefietsen bijvoorbeeld ook in sportcentra gebruiken.

Kinderfietsenplan Den Haag

1 op de 9 kinderen in Nederland heeft geen eigen fiets. De gemeente vindt het belangrijk dat ieder kind op de fiets naar school, vriendjes, sport of een andere activiteit kan gaan. Daarom doet Den Haag mee met het ANWB Kinderfietsenplan. De gemeente zamelt fietsen in, knapt ze op en zorgt dat ze bij de juiste kinderen terechtkomen.

Samenwerking

Voor het Kinderfietsenplan werkt de gemeente samen met een groot aantal partners in de stad. Denkt u daarbij aan Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester en Stichting Welzijn.

Fietsen opknappen

Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden van een veilige fiets. Kinderen kunnen bij Leren Doen ook hun fiets laten onderhouden.

Fiets in schuur