Nieuwsbericht

Den Haag is gaststad van de Nationale Sportweek 2019

Gepubliceerd: 23 juli 2019Laatste wijziging:

Den Haag is de officiële gaststad van de Nationale Sportweek 2019. Tussen 20 en 29 september zijn er verschillende evenementen om alle Hagenaars in beweging te brengen. Zo kunt u meedoen aan de Stadsspelen Den Haag en het Nationale Diabetes Challenge Festival.

3 jongens spelen hockey

Programma

U kunt deelnemen aan allerlei activiteiten. Voor sommige activiteiten moet u zich aanmelden.

Stadsspelen Den Haag: voor iedereen

Op zaterdag 21 september en zondag 22 september kunt u naar de Stadsspelen in en rondom Sportcampus Zuiderpark. Iedereen, van jong tot oud, is welkom. U kunt meedoen aan sport- en beweegactiviteiten. Ook kunt u er fittesten doen en genieten van muziek, optredens en eten. De toegang is gratis. Meer informatie over het programma vindt u op stadsspelendehaag.nl.

Beachsportclinics: voor scholen

In en rond The Hague Beach Stadium kunnen kinderen van primair en voortgezet onderwijs de hele week sporten op het strand. Ze maken kennis met 5 verschillende beachsporten: beachkorfbal, beachrugby, breakdance, beeball en handbal op het strand. Scholen schrijven zich in voor dit programma. U kunt zich niet individueel aanmelden.

Haags Vitaliteitsontbijt: voor HR-medewerkers

Op donderdag 26 september organiseert het vitaliteitsnetwerk FBDH het Haagse Vitaliteitsontbijt bij de Uithof. Hier wisselen voornamelijk HR-professionals van Haagse bedrijven kennis en ideeën uit om werknemers vitaal te houden. Meer informatie vindt u op de website van FBDH.

Fifty Fit: voor ouderen

In alle zwembaden van Den Haag wordt Fifty Fit aangeboden. Dit is een plezierige vorm van beweging in het water, speciaal voor ouderen. Ontdek hoe fit en vitaal u kunt blijven. Beweegt u al, maar wilt u eens iets anders proberen? U kunt van 23 tot en met 29 september gratis kennismaken met Fifty Fit. U kunt zich het beste vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar sportinfolijn@denhaag.nl of te bellen naar (070) 353 72 72.

Nationale Diabetes Challenge Festival: voor iedereen

Op 28 september is het Nationale Diabetes Challenge Festival in De Uithof. Het festival is de feestelijke afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge. Vanuit het hele land sluiten deelnemers hun ‘challenge’ af met wandelingen rondom De Uithof. In Den Haag doen Hagenaars uit bijna 20 wijken mee met de wandeluitdaging. Het festival is voor deelnemers, supporters, familie, vrienden en geïnteresseerden. Meer informatie en tickets vindt u op de website van de Nationale Diabetes Challenge.

‘Sport doet iets met je’

De NOC*NSF wil met de Nationale Sportweek sport promoten en mensen laten bewegen. Want sport doet veel met mensen. Sport maakt fitter en het geeft zelfvertrouwen. Het zorgt voor sociale contacten, een sterke band en nieuwe vriendschappen. Daarom is het belangrijk dat alle Hagenaars kunnen sporten en bewegen.

Meer informatie

Meer informatie over de Nationale Sportweek vindt u op nationalesportweek.nl.