Nieuwsbericht

Contact met de gemeente via WhatsApp stopt en LiveChat blijft

Gepubliceerd: 27 november 2019Laatste wijziging:

Vanaf 1 december kunt u helaas geen contact meer opnemen met de gemeente via WhatsApp. U kunt met het KlantContactCentrum van de gemeente blijven chatten via LiveChat en op andere manieren contact opnemen.

U kon al via LiveChat met de gemeente chatten en uw vraag stellen. Dit blijft de gemeente doen zodat u nog steeds snel, gemakkelijk en veilig uw vraag kunt stellen en snel antwoord krijgt. Kijk voor LiveChat en alle andere mogelijkheden om contact op te nemen op denhaag.nl/contact.

Het telefoonnummer waarmee u met de gemeente kunt appen, is vanaf 1 december niet meer bereikbaar. U kunt na 1 december wel WhatsApp blijven gebruiken voor individueel contact met medewerkers van de gemeente.

Geen WhatsApp voor overheden

Het gebruik van WhatsApp door overheden is vanaf 7 december niet meer toegestaan en het bedrijf heeft de voorwaarden hiervoor gewijzigd. WhatsApp heeft aangekondigd juridische stappen te nemen tegen overheden die na deze datum het product blijven gebruiken. Daarom stopt de gemeente als overheid op 1 december met Whatsapp. U kunt het wel voor individueel contact met medewerkers van de gemeente blijven gebruiken, omdat Whatsapp dit privégebruik vindt.