Nieuwsbericht

Bus- en metroreizigers krijgen tijdelijk andere looproute op Den Haag Centraal

Gepubliceerd: 11 april 2019Laatste wijziging:

Het busplatform op station Den Haag Centraal wordt vernieuwd. Vanaf zaterdag 13 april tot en met zaterdag 9 november 2019 is er daarom in de stationshal een andere looproute voor bus- en metroreizigers.

De sloop van de oude overkapping op het platform is bijna klaar. Daarna begint het maken van de nieuwe kap en instaphaltes. In deze periode is de wachtruimte achter de glazen pui naar het busplatform helemaal afgesloten. Dit is voor de veiligheid van de reizigers nodig. Houd rekening ermee dat u extra tijd nodig hebt om naar uw bus- of metrohalte te lopen.

Aangepaste looproute

De (rol)trappen aan de zijde van de Rijnstraat zijn buiten gebruik. De andere looproute naar bus- en metrohaltes is vanaf de Rijnstraat door de stationshal naar het Anna van Buerenplein en andersom.

Route busplatform

Via de (rol)trappen en lift bij de Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) is het busplatform te bereiken. De looproute voor visueel beperkten is aangepast. De buitentrap in de Rijnstraat naar het busplatform is afgesloten en wordt verwijderd. Hier komt geen nieuwe trap voor terug.

Zie ook: Ontwikkelingen rond Den Haag Centraal
Impressie van de nieuwe overkapping
Impressie van de nieuwe overkapping