Nieuwsbericht

Buitenspeeldag: vraag op tijd dranghekken en subsidie aan

Gepubliceerd: 16 april 2021Laatste wijziging: 16 april 2021

Eens per jaar is de straat van de kinderen. Geen auto’s en fietsers, maar van stoep tot stoep ruimte om te spelen. Woensdag 9 juni 2021 is de Nationale Buitenspeeldag. Doet uw straat mee? Regel op tijd dranghekken en vergeet niet subsidie aan te vragen.

Of de buitenspeeldag doorgaat, is vanwege de coronamaatregelen nog niet te zeggen. Maar als die doorgaat, dan is woensdag 9 juni de straat voor de kinderen.  Zodra meer bekend is over wel of geen Buitenspeeldag vindt u hierover informatie op de site.

Dranghekken aanvragen

Moet uw straat worden afgesloten vanwege de activiteiten? Of organiseert u een straatfeest tijdens de Buitenspeeldag? Dan moet u zorgen voor een afzetting met dranghekken. Haalt u de dranghekken zelf op en brengt u ze ook weer terug? Dan is het lenen van de dranghekken gratis. Kijk voor meer informatie op de pagina Dranghekken aanvragen. Vergeet niet uw buren over uw plannen te vertellen, dat voorkomt misverstanden.

Subsidie voor activiteiten

U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten tijdens de Buitenspeeldag. Kijk voor meer informatie op de pagina activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen. Uw stadsdeelkantoor kan u helpen en begeleiden bij het aanvragen van deze subsidie.

De gemeente en Jantje Beton roepen ouders, verzorgers, speeltuinen, scholen, jeugdclubs, belangenorganisaties en het verenigingsleven jaarlijks op om mee te doen met de buitenspeeldag. Buiten spelen is gezond en natuurlijk leuk. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag wordt op een speelse manier aandacht gevraagd voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. 

Bekijk de video over de Nationale Buitenspeeldag 2021 op het YouTube-kanaal van de gemeente

Vragen

Heeft u vragen over de Buitenspeeldag? Stuur een e-mail naar jeugd@denhaag.nl.

2 kinderen liggen in het gras (foto Robine Lander)
Zie ook: website van Jantje Beton