Nieuwsbericht

Blijf bewegen - juist nu!

Gepubliceerd: 7 april 2020Laatste wijziging: 20 april 2020

De coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de Haagse sportwereld. Zeker nu het kabinet heeft besloten alle coronamaatregelen te verlengen tot en met dinsdag 28 april. Hilbert Bredemeijer, wethouder Sport, heeft alle Haagse sportverenigingen een brief gestuurd met maatregelen om ze te steunen. Ook roept hij Hagenaars op om te blijven bewegen.

Competities liggen stil, zwembaden zijn gesloten en clubhuizen staan leeg. Dat levert bizarre beelden op in de hele stad, schreef Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte, vrijdag in een brief aan alle Haagse sportverenigingen- en organisaties om hen een hart onder de riem te steken.

'Juist uw verenigingen en organisaties spelen normaal gesproken zo’n waardevolle rol in onze stad. Bijvoorbeeld in de strijd tegen eenzaamheid, het aanmoedigen van verbinding en gezelligheid en het werken aan een gezonde stad. Jullie zijn het cement van onze samenleving en het gemis is dan ook groot.'

Blijf bewegen

Tegelijkertijd prijst de wethouder de kracht van de Haagse sportwereld om alle geweldige initiatieven die in de tussentijd zijn ontstaan. Zoals buurtsportcoaches die via beeldbellen gymles geven om ouderen in beweging te houden, topsporters die online laten zien hoe zij (thuis) blijven trainen en coaches die videoboodschappen inspreken voor hun sporters en supporters.

De wethouder ​doet dan ook graag een oproep aan alle inwoners:

'Blijf bewegen en maak gebruik van al deze mooie initiatieven. We zitten massaal thuis in onzekere tijden, juist nu is het belangrijk goed voor uzelf te blijven zorgen.'

Ondersteuning sportverenigingen

De ondersteuning van de sportverenigingen en -organisaties is een gezamenlijke opdracht van de Rijksoverheid, het NOC*NSF, sportbonden en de gemeente. Op een speciale pagina op denhaag.nl staat alle informatie over de landelijke en lokale steunmaatregelen. Zo wordt het innen van gemeentelijke betalingen voor huur bij sportverenigingen bijvoorbeeld tot nader order opgeschort, wordt er gratis financiële en juridische expertise aangeboden en hulp bij het indienen van aanvragen voor de regelingen van het Rijk. Ook biedt de gemeente extra schoonmaak en onderhoud aan van bijvoorbeeld zwembaden, sporthallen en natuurgrasvelden.

Vrouw in haar eentje aan het hardlopen