Nieuwsbericht

Binckhorstlaan: verkeershinder

Gepubliceerd: 19 april 2021Laatste wijziging: 21 april 2021

Van 3 mei tot en met 20 juni 2021 werkt de gemeente langs de Binckhorstlaan in de richting van Voorburg. Dit gebeurt ter hoogte van de toekomstige Sally Ridestraat en Capellalaan. Langs het werkgebied wordt de rijstrook smaller. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Bestemmingsverkeer kan wel langs het werk rijden.

Tussen Kasteel De Binckhorst en de Fokkerhaven wordt de grond geschikt gemaakt om te bouwen. Er wordt riolering aangelegd en er komt een geasfalteerde bouwweg. Het nieuwe riool wordt vanaf 3 mei 2021 aangesloten op de bestaande riolering in de Binckhorstlaan. Dat gebeurt ter hoogte van de toekomstige Sally Ridestraat en de Capellalaan. In dezelfde periode verlegt Eneco daar de stadsverwarming.

Planning

Fasering
Fase Werkzaamheden Start Einde
1 Ter hoogte van Sally Ridestraat/Binckhorstlaan 3 mei 2021 21 mei 2021
2 Ten hoogte van Zonweg/Binckhorstlaan (Capellalaan) 24 mei 2021 16 juni 2021
3 Asfalteren aansluitingen Sally Ridestraat en Capellalaan 19 juni 2021 20 juni 2021

Omleiding doorgaand verkeer

Om veilig te kunnen werken, wordt de rijstrook langs het werkgebied smaller gemaakt. Doorgaand verkeer vanaf de Lekstraat en Mercuriusweg wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Supernovaweg.

Vrachtverkeer vanaf de Zonweg

Van 24 mei tot en met 20 juni 2021 (fase 2 en 3) kan vrachtverkeer dat van de Zonweg komt niet linksaf over de Binckhorstlaan richting Voorburg, Rijswijk en de Maanweg rijden. Vanaf de Zonweg wordt dit verkeer omgeleid via de Regulusweg richting Maanweg.

Bestemmingsverkeer en hulpdiensten

Bestemmingsverkeer, hulpdiensten en openbaar vervoer kunnen, met aangepaste snelheid, gebruik blijven maken van de Binckhorstlaan. De Fokkerhaven blijft bereikbaar via de weg die naast de Fokkerterminal loopt.

Het verkeer kan korte tijd last hebben van het asfalteren op 19 en 20 juni 2021. Verkeersregelaars laten het verkeer buiten de spits stoppen. Dit zijn korte momenten van 1 à 2 minuten om de wals te laten keren op de Binckhorstlaan. De rijbaan van de Binckhorstlaan zelf wordt niet geasfalteerd.

Fietsers en voetgangers

Het fietspad en de stoep zijn ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten. Fietsers en voetgangers worden vlak voor de Mercuriusweg omgeleid via de overkant van de Binckhorstlaan.

Omleidingskaart verkeershinder Binckhorstlaan
Omleidingskaart verkeershinder Binckhorstlaan

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met projectleider Martin den Dulk op telefoonnummer 06 21 55 67 35.