Nieuwsbericht

Bezoek de Afval bioscoop en leer alles over gescheiden afval

Gepubliceerd: 25 januari 2018Laatste wijziging: 26 maart 2018

Steeds meer Hagenaars scheiden hun afval maar twijfelen nog wel eens of ze het goed doen. Hoort een chipszakje nou wel of niet bij het plasticafval en wat moet ik doen met frituurvet? Na een bezoek aan de Afval 'bioscoop' weet u het antwoord. De films over afval scheiden zijn vanaf januari te zien in een aantal stadsboerderijen.

Dagelijks produceren Hagenaars zo’n 600 ton afval. Dat is ruim een kilo per persoon per dag. In dat afval zitten waardevolle grondstoffen die geschikt zijn voor hergebruik. Daarover komt u alles te weten in de Afval 'bioscoop'. Neem uw kinderen mee, want zij kunnen met een kijkopdracht leuke prijzen winnen.

De Afval ‘bioscoop’

De Afval 'bioscoop' is opgebouwd uit afvalcontainers (kliko's) waarop filmpjes worden vertoond van 'Johan gaat scheiden'. De filmpjes geven antwoord op vragen zoals wat gebeurt er met gescheiden afval en wat mag wel en niet in de bak. Johan Overdevest - de hoofdrolspeler - volgt elke lading afval persoonlijk en gaat in op het misverstand dat afval uiteindelijk toch allemaal bij elkaar terechtkomt. De filmreeks werd eerder uitgezonden door Omroep West en is terug te zien op de website van Omroep West.

Een filmpje over afval, geprojecteerd op een klikobak

STiP-medewerkers

Bij de Afval ‘bioscoop’ staan Yeliz, Manny en Anand klaar om vragen over afval te beantwoorden. Zij hebben een ‘STiP-baan’. STiP-banen zijn door de gemeente gesubsidieerde banen, bedoeld voor bijstandsgerechtigden die al langere tijd niet aan het werk zijn en door omstandigheden niet makkelijk zelf aan werk kunnen komen. STiP staat voor Sociaal Traject in Perspectief.

Tour door Den Haag

De Afval ‘bioscoop’ heeft in een aantal bibliotheken gestaan en maakt nu een tour langs een aantal stadsboerderijen. Kijk in het overzicht wanneer de bioscoop bij u in de buurt is.

Waar Wanneer
Stadsboerderij Op den Dijk, Bovendijk 141-143 (Wateringse Veld) 14 tot en met 2 april 2018
Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen) 14 tot en met 2 april 2018
Stadsboerderij Reigershof, Reigersbergenweg 280 (Haagse Hout) 4 tot en met 16 april 2018
Stadsboerderij Molenweide, Stuwstraat 31 (Laak) 16 tot en met 28 mei 2018
Stadsboerderij `t Waaygat, Havenkade 75 (Scheveningen) 20 juni tot en met 2 juli 2018
Stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum) 18 tot en met 30 juli 2018
Zie ook: Afval scheiden