Nieuwsbericht

Bezoek de activiteiten rond 5 jaar Trefpunt Rotterdamsebaan

Gepubliceerd: 30 september 2019Laatste wijziging: 7 oktober 2019

Trefpunt Rotterdamsebaan bestaat 5 jaar. Daarom zijn er in oktober 2019 extra activiteiten voor jong en oud. Kom ook meedoen!

Zo kunnen kinderen op woensdagen proefjes doen en is er op zaterdagen een rondleiding over archeologie voor kinderen en volwassenen.

Proefjes voor kinderen

Op de woensdagen in oktober staan er verschillende proefjes klaar voor kinderen vanaf 8 jaar: 'Hoe maken ze een bocht in een tunnel?', 'Hoe kan het dat bouwkranen grote gewichten kunnen verplaatsen?' Kinderen gaan met de proefjes aan de slag om het antwoord op dit soort vragen te vinden. Een leuke manier om kennis te maken met technieken die zijn gebruikt bij de bouw van de Rotterdamsebaan.

Wanneer

Ouders en kinderen kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur binnenlopen. Een medewerker staat de hele middag klaar om uitleg te geven en te helpen bij de proefjes. Aanmelden is niet nodig.

Thematour archeologie

Elke zaterdag in oktober is er een thematour archeologie voor jong en oud in het Trefpunt:

  • U krijgt informatie over de Rotterdamsebaan en hoort alles over de archeologische vondsten die gedaan zijn in het tracĂ© van de Rotterdamsebaan.
  • U kunt ook het virtuele archeologisch museum bezoeken: op een beeldscherm loopt u door het museum, kunt u vondsten bekijken en er meer over te weten komen. Een aantal vondsten is ook in het echt te bewonderen.
  • Daarnaast kunt u als een echte archeoloog met een 3D-bril op over de opgraving lopen, vondsten opgraven en wandelen door een Romeins huis.

Wanneer

Tussen 13.00 en 14.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Groepen

Met een grote groep langskomen kan ook. Stuur dan wel van tevoren een e-mail naar rotterdamsebaan@denhaag.nl, zodat er een programma op maat gemaakt kan worden.

Met een 3D-bril op stapt u in de wereld van de archeologie.
Met een 3D-bril op stapt u in de wereld van de archeologie.

Overige activiteiten

Naast de proefjes en de thematour archeologie zijn er in oktober nog meer bijzondere activiteiten in het Trefpunt. Benieuwd? Houd de Facebookpagina en Instagrampagina van de Rotterdamsebaan in de gaten.

Trefpunt Rotterdamsebaan

U vindt het Trefpunt Rotterdamsebaan op Binckhorstlaan 340, 1e etage.
Openingstijden:

  • woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur
  • zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur

Lees meer over Trefpunt Rotterdamsebaan.

Trefpunt Rotterdamsebaan.
Trefpunt Rotterdamsebaan.