Persbericht

Bewoners Scheveningen in gesprek met gemeenteraad

Gepubliceerd: 16 februari 2023Laatste wijziging: 16 februari 2023

Ruim 100 bewoners uit stadsdeel Scheveningen spraken woensdagavond 15 februari met gemeenteraadsleden tijdens de bijeenkomst Raad in de Stad in Muzee. Deelnemers kwamen met verschillende ideeën om Scheveningen nog mooier te maken, die vervolgens werden gepresenteerd aan alle aanwezigen.

Bewoners in gesprek met elkaar en raadsleden. Foto: Martijn Beekman
Bewoners in gesprek met elkaar en raadsleden. Foto: Martijn Beekman

Bewoners gaven onder andere aan dat zij meer aandacht willen voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van Scheveningen. Ook werd er gepleit voor een cultureel podium en gaven bewoners aan dat ze graag willen meepraten over wat er in hun omgeving gebeurt. De aanwezige raadsleden reageerden positief op de ideeën en vonden dat de deelnemers een duidelijk signaal afgaven.

Raadslid Judith Klokkenburg was voorzitter van de avond. ‘Het is heel fijn dat zoveel bewoners de tijd nemen om met ons als raad in gesprek te gaan. Wij vinden het belangrijk om goed te luisteren naar wat er speelt op Scheveningen. Hier praten we binnenkort verder over in de gemeenteraad.’

Een welkomstwoord door voorzitter Judith Klokkenburg. Foto: Martijn Beekman
Een welkomstwoord door voorzitter Judith Klokkenburg. Foto: Martijn Beekman

De gemeenteraad neemt belangrijke beslissingen over de stad en vertegenwoordigt alle inwoners van Den Haag. Dit werk kunnen de raadsleden niet zonder inbreng uit de stad. Met Raad in de Stad gaat de gemeenteraad langs alle stadsdelen in Den Haag om in gesprek te gaan met bewoners om te horen wat er leeft in de wijken. Met initiatieven zoals Raad in de Stad en Gast van de raad, waarbij bewoners worden uitgenodigd om naar de raadzaal te komen, wil de raad de betrokkenheid van de stad te vergroten.

De volgende editie van Raad in de Stad wordt in stadsdeel Leidschenveen - Ypenburg georganiseerd. Meer informatie daarover volgt binnenkort op deze pagina.