Nieuwsbericht

Benoordenhoutseweg: werkzaamheden fietspad

Gepubliceerd: 20 mei 2020Laatste wijziging: 27 mei 2020

Den Haag groeit en mensen pakken steeds vaker de fiets. De gemeente is daar blij mee, want fietsen is goed voor de gezondheid, het milieu en de bereikbaarheid van de stad. Daarom werkt Den Haag aan betere, comfortabele fietspaden in de stad.

Op een deel van de Benoordenhoutseweg worden de tegels van het fietspad vervangen door rood asfalt. Het gaat om het stuk tussen Oosterbeek en de Waalsdorperlaan.

Planning en bereikbaarheid

De werkzaamheden beginnen op 1 juni en duren tot en met 10 juli 2020. Fietsers worden gedurende de werkzaamheden omgeleid.

Oosterbeek blijft per fiets bereikbaar via de Benoordenhoutseweg vanaf Uilennest, uitgezonderd enkele werkdagen (9.00 uur – 15.00 uur) aan het einde van de werkzaamheden.

De fietsers vanaf Scheveningen richting Wassenaar en vice versa worden omgeleid via Therese Schwarztestraat, Van Brienenlaan en Waalsdorperlaan. De fietsers vanuit Wassenaar richting het Centrum kunnen omrijden via Leidsestraatweg.

Omleidingsroute naar Park Oosterbeek is weergegeven als geel met rode lijn
Omleidingsroute naar Park Oosterbeek is weergegeven als geel met rode lijn
De omleidingsroute naar Haagse Bos is weergegeven als blauwe stippellijn
De omleidingsroute naar Haagse Bos is weergegeven als blauwe stippellijn

Wat gaat er gebeuren?

  • De tegels van het fietspad op de Benoordenhoutseweg worden vervangen door rood asfalt. De breedte en de ligging van het fietspad blijven hetzelfde.
  • De zijmuurtjes op de brug naar park Oosterbeek worden ingekort, het fietspad wordt hier breder.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar Paul Ebben, via omgevingsmanagementfiets@denhaag.nl