Nieuwsbericht

Benoordenhoutseweg: weekendafsluiting voor asfalteren

Gepubliceerd: 23 juli 2020Laatste wijziging: 30 juli 2020

De Benoordenhoutseweg krijgt tussen het Willem Witsenplein en de Jozef Israëlslaan nieuw asfalt. Dit geldt alleen voor de rijbaan richting het Centrum. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het weekend van vrijdag 28 augustus tot en met maandagochtend 31 augustus.

De werkzaamheden zijn overdag en in de nacht van vrijdag op zaterdag. Als het nodig is worden ook in de nacht van zaterdag op zondag werkzaamheden uitgevoerd. Als het veel regent schuiven de werkzaamheden een week op naar vrijdagavond 4 september tot en met maandagmorgen 7 september.

Plattegrond van de omleidingen. Met rood is aangegeven op welk deel van de Benoordenhoutseweg de werkzaamheden zijn. U ziet de omleidingsroute voor fietsers in geel en voor auto’s in blauw.
Plattegrond van de omleidingen. Met rood is aangegeven op welk deel van de Benoordenhoutseweg de werkzaamheden zijn. U ziet de omleidingsroute voor fietsers in geel en voor auto’s in blauw.

Omleiding fietsers

Fietsers richting centrum worden omgeleid via het Willem Witsenplein en de Roelofsstraat.

Omleidingen autoverkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Benoordenhoutseweg dicht tussen het Willem Witsenplein en de Jozef Israëlslaan. Verkeer wordt omgeleid via de Laan van Nieuw Oost-Indië en de Bezuidenhoutseweg.

De parallelbaan van de Benoordenhoutseweg is niet bereikbaar via de hoofdrijbaan. De parallelbaan wordt vanaf de Van Hoytemastraat richting het Willem Witsenplein tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Ook buiten Den Haag wordt het autoverkeer omgeleid:

  • vanuit Amsterdam: bij knooppunt Burgerveen de A4 volgen en bij knooppunt Ypenburg de A12 richting Den Haag Centrum.
  • vanuit Leiden: bij afslag 8 Leiden (A44) de N206 richting de A4 volgen en bij knooppunt Ypenburg de A12 richting Den Haag Centrum.
  • vanuit Wassenaar en Voorschoten: via de Lange Kerkdam, Papeweg (N448) Wijngaardenlaan, Veurseweg (N447), Noordsingel en Prins Bernhardlaan richting Den Haag Centrum.
  • vanuit Wassenaar: via de Rijksstraatweg (N44), Zijdeweg, Noordelijk Randweg (N14) richting de A4 volgen en bij knooppunt Ypenburg de A12 richting Den Haag Centrum.
  • vanuit Wassenaar: via de Landscheidingsweg N440 en N14 via de Noordelijke Randweg richting de A4 volgen en bij knooppunt Ypenburg de A12 richting Den Haag Centrum.

Omleidingen ov

De buslijnen 90 en 385 rijden tijdens de werkzaamheden niet op dit deel van de Benoordenhoutseweg. Er stoppen dan ook geen bussen bij de bushalte bij appartementencomplex Nirwana.

Extra werkzaamheden

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus worden de werkzaamheden voorbereid. De busbaan wordt dan afgesloten. Auto’s en openbaar vervoer kunnen met aangepaste snelheid langs de werkzaamheden blijven rijden.

Bereikbaarheid en veiligheid

Woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar via de parallelbaan van de Benoordenhoutseweg. De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijk. Vertel kinderen om hier niet in de buurt te spelen.

Hulpdiensten

De hulpdiensten rijden van vrijdag 28 augustus tot en met maandagochtend 31 augustus over de parallelbaan van de Benoordenhoutseweg richting Centrum om de achterliggende wijk te bereiken.

Informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem contact op met Michael Ilahi, projectleider gemeente Den Haag, via telefoonnummer 06 - 55 84 41 44. Krijgt u een voicemail? Spreek dan uw naam, vraag en contactgegevens in. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Fietsoversteek op de Benoordenhoutseweg bij flat Nirwana