Nieuwsbericht

Begeleidingstraject Haagse ondernemers bij zaken doen in Duitsland

Gepubliceerd: 19 maart 2019Laatste wijziging: 28 maart 2019

De gemeente organiseert samen met de Duits-Nederlandse Handelskamer een begeleidingstraject voor Haagse MKB’ers die zaken willen doen in Duitsland. MKB'ers die zich hiervoor hebben aangemeld krijgen uiterlijk 21 maart bericht of ze geselecteerd zijn voor deelname.

Daarna volgen de intakegesprekken op 25 en 26 maart 2019. Het begeleidingstraject start in april 2019. De deelnemende bedrijven worden 8 maanden intensief begeleid bij het betreden van de Duitse markt.

Maatwerk

De begeleiding van de deelnemende bedrijven vindt plaats in samenwerking met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). Deze organisatie beschikt over kennis en experts om bedrijven te helpen zaken te doen in Duitsland. Het begeleidingstraject is maatwerk. Iedere deelnemer werkt met een exportdeskundige van de DNHK een individuele Duitsland-strategie uit. Zo is er een marktscan en wordt bekeken of het product en communicatiemiddelen aangepast moeten worden aan de Duitse markt. Na het bepalen van mogelijke Duitse afnemers, distributiepartners en/of handelsvertegenwoordigers van een product(en) of dienst(en) wordt bepaald hoe deze partijen het best benaderd kunnen worden.

Training

Naast de persoonlijke begeleiding, krijgen de deelnemers niet alleen een Duitse taalcursus aangeboden, maar ook trainingen over omgangsvormen en cultuur. Ook ondernemingsrecht, arbeidsrecht en fiscale onderdelen bij het zaken doen in en met de Bondsrepubliek komen aan bod. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een gratis lidmaatschap bij de DNHK aangeboden. Dit betekent 1 jaar lang toegang tot een groot Duits-Nederlandse netwerk (1.500 leden) en interessante netwerkevenementen in Nederland en Duitsland.

Aanmelden

Helaas is de aanmelding  voor het begeleidingstraject 2019 op 18 maart 2019 gesloten.

    Meer informatie

    Voor meer informatie over zaken doen in Duitsland kunt u contact opnemen met Marijn Leijten, International Trade Officer Economische zaken van de gemeente, via e-mailadres marijn.leijten@denhaag.nl. Ook kunt u contact opnemen met Elisa Gentzsch, exportadviseur bij DNHK, via  e-mailadres e.gentzsch@dnhk.org.

    Nederlandse en Duitse vlag
    Zie ook: Internationaal ondernemen