Nieuwsbericht

Balies op 6 stadsdeelkantoren vanaf 1 februari alleen op afspraak te bezoeken

Gepubliceerd: 1 februari 2019Laatste wijziging: 5 februari 2019

Heeft u een parkeervergunning nodig of wilt u een geboorte aangeven? Vanaf 1 februari kunt u dit soort zaken op de stadsdeelkantoren Haagse Hout, Laak, Segbroek, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen of Scheveningen alleen op afspraak regelen. Er is dan geen vrije inloop meer bij deze locaties.

Van maart tot en met juni 2019 verplaatst de gemeente de dienstverlening aan de balies in stappen naar de stadsdeelkantoren Centrum en Escamp. Hierdoor veranderen de openingstijden. Deze openingstijden kunt u bekijken op www.denhaag.nl/stadsdeelkantoren. De wijzigingen in de dienstverlening zijn nodig omdat reisdocumenten veel langer geldig zijn. Daardoor komen minder klanten naar de balies.  

Afspraak maken

Een afspraak maken om naar de balie te gaan is snel en gemakkelijk. De afspraak kunt u maken via www.denhaag.nl/afspraak. Als u een afspraak maakt wil de gemeente dat u bij de balie niet meer dan 5 minuten hoeft te wachten. In het afsprakensysteem ziet u naar welk stadsdeelkantoor u op een dag kunt gaan. U kunt vanaf 1 februari ook niet meer voor alle zaken terecht op alle stadsdeelkantoren, omdat de dienstverlening in stappen wordt verplaatst naar Centrum en Escamp. Het afsprakensysteem laat u automatisch zien naar welk kantoor u kunt gaan voor het product dat u heeft gekozen. Kies de tijd die u het beste uitkomt.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het maken van een afspraak? Als u het telefoonnummer 14070 belt helpt een medewerker van de gemeente u graag.

Vrije inloop wel op Centrum en Escamp

Kunt u geen afspraak maken? Dan kunt u naar de vrije inloop op de stadsdeelkantoren Centrum en Escamp. Houd rekening met langere wachttijden bij de balie tijdens de vrije inloop. De tijden van de vrije inloop kunnen de komende maanden wijzigen. Kijk voor de openingstijden op www.denhaag.nl/stadsdeelkantoren.

Balies vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli kunt u voor alle dienstverlening naar de balies van de stadsdeelkantoren Centrum en Escamp. Op de andere 6 stadsdeelkantoren blijft u welkom voor hulp en informatie en het maken van een afspraak. U kunt op deze kantoren dan niet meer uw zaken met de gemeente aan de balie regelen.

Dienstverlening blijven verbeteren

De gemeente wil de dienstverlening blijven verbeteren door u goed, persoonlijk en op maat te helpen. Ook door nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, zoals het thuisbezorgen van uw documenten en u meer diensten volledig digitaal aan te bieden.