Nieuwsbericht

Aparte zwemuren voor kwetsbare groepen

Gepubliceerd: 25 september 2020Laatste wijziging: 25 september 2020

3 zwembaden in Den Haag bieden vanaf maandag 28 september zwemuren aan voor kwetsbare groepen. Zoals ouderen en mensen die meer risico lopen om ziek te worden door het coronavirus.

Ook in Den Haag raken steeds meer mensen besmet met het coronavirus. Daarom gelden er sinds zondag 20 september nieuwe maatregelen. Het instellen van speciale zwemuren voor kwetsbare groepen hoort daarbij.

Tijden en locaties

Vanaf maandag 28 september zijn er in de Blinkerd, Overbosch en de Waterthor zwemuren voor kwetsbare groepen gereserveerd. Tijdens deze zwemuren kunnen zij vrij zwemmen. Soms kunnen ze ook meedoen aan fifty fit-lessen (speciaal voor 50-plussers).

Zwembad de Blinkerd

Dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur.
Tijdens dit uur is er ook fifty fit in een deel van het zwembad.

Zwembad Overbosch

Maandag van 15.00 tot 16.00 uur.

Zwembad de Waterthor

Woensdag van 12.00 tot 12.55 uur.
Tijdens dit uur is er ook fifty fit in een deel van het zwembad. De fifty fit-les is volgeboekt.

Zwemregels

Voor alle bezoekers geldt de 1,5 meter-afstand-regel tijdens deze zwemuren, zowel in het water als erbuiten. De gemeente vertrouwt erop dat alléén mensen uit de kwetsbare groepen er gebruik van maken.

Aanmelden

U hoeft zich voor deze uren niet apart aan te melden. Voor vrij zwemmen kunt u een los kaartje kopen of gebruikmaken van uw zwemabonnement. Wilt u gebruikmaken van fifty fit? Kijk dan bij fifty fit voor meer informatie over tarieven en abonnementen.

Veilig zwemmen

Buiten de zwemuren voor kwetsbare doelgroepen is iedereen welkom in de overige zwembaden. Kijk voor openingstijden op denhaag.nl/zwemmen. Natuurlijk blijven de coronaregels van kracht in alle zwembaden zodat alle Hagenaars zo veilig mogelijk kunnen zwemmen.

Zie ook: denhaag.nl/zwemmen