Nieuwsbericht

Amerikaanse ambassade: na de zomer meer bekend over tijdelijk gebruik

Gepubliceerd: 9 mei 2018Laatste wijziging: 9 mei 2018

Na de zomer van 2018 is er meer bekend over wat er de komende tijd gaat gebeuren in de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout. Deze tijdelijke programmering is voor ongeveer 2 jaar.

In het Museumkwartier zijn veel musea gevestigd en het is belangrijk dat het tijdelijke gebruik van het gebouw van de Amerikaanse ambassade hierop aansluit. Ook is er aandacht voor de cultuurhistorische betekenis van het pand. Zo worden er rondleidingen georganiseerd en komt er een tijdelijke horecavoorziening. Na deze 2 jaar moet duidelijk zijn wat de definitieve functie van het gebouw wordt.  

Amerikaanse ambassade
Amerikaanse ambassade

Asbestonderzoek

Op dit moment is er een asbestonderzoek in het pand. Naar verwachting loopt dit onderzoek tot midden juni 2018. Daarna beginnen de werkzaamheden om de asbest te verwijderen. Hoe lang dit gaat duren is afhankelijk van de onderzoeksresultaten.  

Eerder zijn alle hekken rondom de voormalige ambassade al weggehaald en werd het fietspad verlegd. De buitenruimte is deels opnieuw bestraat en het pand is nu voor iedereen weer volledig zichtbaar.