Nieuwsbericht

30 bijzondere zeilschepen komen naar Scheveningen tijdens Sail

Gepubliceerd: 13 maart 2019Laatste wijziging: 30 april 2019

Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 30 bijzondere, grote zeilschepen uit 13 landen naar de haven van Scheveningen. Scheveningen is de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. U kunt de schepen gratis komen bekijken en zelfs aan boord gaan.

Bijzondere schepen van over de hele wereld

Kom ook de schepen bekijken. De vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit:

  • de VS
  • Mexico
  • Brazilië
  • Oman
  • Roemenië
  • Frankrijk

Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen in de haven van Scheveningen. Van de 30 zeilschepen die naar Scheveningen komen, zijn er 10 nog nooit eerder in Nederland geweest. U kunt de schepen niet alleen vanaf de kade bekijken, maar kunt ook gratis aan boord gaan. Wie een unieke zeilervaring wil, kan zelfs een kaartje kopen voor een vaartocht.

Bereikbaarheid en parkeren

Vanuit de organisatie en gemeente is er veel aandacht voor de bereikbaarheid van de haven en de wijken. De verwachting is dat het deze dagen drukker is dan normaal. De gemeente adviseert bezoekers om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Er komen extra fietsenstallingen en de HTM zet extra trams in.

Rijrichting

In verband met de verwachte drukte draait de gemeente van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni de rijrichting van de Strandweg om voor auto’s. De Strandweg blijft voor fietsers en voetgangers altijd bereikbaar.
Verkeersregelaars verwijzen automobilisten naar de beschikbare parkeergarages, om de woonwijken zoveel mogelijk te ontlasten. Indien nodig neemt de gemeente extra verkeersmaatregelen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het programma op www.denhaag.com of opwww.sailopscheveningen.nl.

U kunt het laatste nieuws ook volgen op:

Tall Ship voor de Pier