Nieuwsbericht

Hacken voor een betere wereld

Gepubliceerd: 16 november 2020Laatste wijziging: 23 november 2020

Tijdens de 3e ‘Hackathon for Good’ werken computertalenten uit de hele wereld door te hacken voor een betere wereld. Dit is in het weekend van 27, 28 en 29 november 2020 in Den Haag.

De experts op het gebied van kunstmatige intelligentie en technologieën als big data en blockchain lossen in teams problemen op. Daarmee kunnen ze prijzen winnen. Het totale prijzengeld is € 3.500.

Goede doelen

De echte winnaars zijn de maatschappelijke doelen. Dit jaar is bijvoorbeeld de politie op zoek naar een technologische oplossing om milieumisdrijven beter te kunnen opsporen. De gemeente Den Haag wil graag online kunnen onderzoeken of en hoe het delen van auto’s in de stad het beste zou kunnen. Want minder auto’s betekent minder CO2-uitstoot. En The Hague Legal Tech Alliance (THLTA), een initiatief van de gemeente en advocatenkantoor Pels Rijcken, daagt de deelnemers van de hackathon dit jaar uit om te werken aan manieren om juridische documenten veilig en met bescherming van de privacy van betrokkenen aan te bieden.

Voor meer informatie over de vraagstukken óf aanmelding als deelnemende hacker, kijk op de website van Hackathon for Good.