Belgisch Park: vervangen riolering

Vanaf begin november 2019 laat de gemeente de riolering in een deel van het Belgisch Park vervangen. De werkzaamheden aan het riool zijn eind september 2020 gereed. Als laatste wordt de Badhuisweg opnieuw geasfalteerd.

Asfalteren Badhuisweg

Alleen het gedeelte van de Badhuisweg tussen de Brusselselaan en de Cremerweg krijgt nieuw asfalt. De werkzaamheden zijn van dinsdag 13 oktober tot en met donderdag 15 oktober 2020. Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute. Alle omleidingsroutes lopen via de Nieuwe Parklaan.

De Badhuisweg is tussen de Brusselselaan en de Cremerweg afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe Parklaan.
De Badhuisweg is tussen de Brusselselaan en de Cremerweg afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe Parklaan.

Kruispunt Mechelsestraat
Kruispunt Mechelsestraat

Wat is er gebeurd?

 • De riolering is verouderd en werd (in fases) vervangen. Daarvoor gaat de straat in zijn geheel open: van erfgrens tot erfgrens.

 • De huisaansluitingen en de kolken (waterafvoerputten) zijn vervangen.

 • In de Brugsestraat, Leuvensestraat en Mechelsestraat zijn klinkers gekomen
 • Op de Brusselselaan ligt nieuw asfalt.

 • De stoepen zijn met de bestaande tegels opnieuw gelegd.

 • Er is een inritconstructie gemaakt bij de ingang van de Brusselselaan vanaf de Doorniksestraat.
  Plattegrond met fasering van de werkzaamheden. de nummers 1 tot en met 7 geven de volgorde en de tijdsperiode aan. Klik op de kaart voor een vergroting.
  Plattegrond met fasering van de werkzaamheden. de nummers 1 tot en met 7 geven de volgorde en de tijdsperiode aan. Klik op de kaart voor een vergroting.
  Cijfer Straat Periode
  1 Badhuisweg tussen Cremerstraat en Brusselselaan gereed
  2 Brusselselaan, tussen Badhuisweg en Ypersestraat gereed
  3 Ypersestraat tussen Brusselselaan en Brugsestraat gereed
  4 Brugsestraat tussen Doorniksestraat en Ypersestraat (lichtgroen) gereed
  5 Leuvensestraat tussen Brugsestraat en Brusselselaan (donkergroen) gereed
  6 Mechelsestraat (lichtblauw) gereed
  7 Brusselselaan tussen Mechelsestraat en Doorniksestraat (donkerblauw) gereed

  Aanvullende werkzaamheden

  Wanneer de werkzaamheden volgens planning zijn uitgevoerd, is het werk nog niet helemaal gereed. Tot eind september worden nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

  Bomen

  Voor de werkzaamheden aan het riool beginnen, kapt de gemeente 8 bomen. Zij zijn in slechte conditie en zouden de werkzaamheden niet overleven. Als de werkzaamheden klaar zijn, komen er nieuwe bomen van dezelfde soort op deze plekken terug.

  Hulpdiensten

  De ambulance, brandweer en politie (hulpdiensten) moeten ook tijdens de werkzaamheden de bewoners in de buurt goed kunnen bereiken. Parkeer daarom uw auto alleen in de parkeervakken, zodat de hulpdiensten er in geval van nood goed door kunnen. Als het nodig is, legt de gemeente rijplaten neer voor de hulpdiensten.

  Veiligheid

  De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen hiervoor te waarschuwen.

  Huisvuil

  Als uw straat is opgebroken, kan de vuilniswagen er niet in. Er staan dan borden waar u uw afval op de ophaaldagen kwijt kunt. Helaas moet u hiervoor waarschijnlijk iets verder lopen dan u gewend bent.

  Kruispunt Leuvensestraat en Brugsestraat
  Kruispunt Leuvensestraat en Brugsestraat

  Meer informatie

  Contactgegevens aannemer Heeft u vragen over de uitvoering zoals de planning, parkeren of bereikbaarheid? Neem dan contact op met Renske Heń≥ker, de omgevingsmanager van BAM Infra. U kunt haar telefonisch bereiken via 06 - 30 63 60 50. U kunt ook een e-mail sturen naar belgischpark@bam.com.

  Zie ook: Water en bodem

  Gepubliceerd: 30 september 2020Laatste wijziging: 30 september 2020