Wecycle op Haagse stadsboerderijen

'Wecycle' is een initiatief van producenten en importeurs van elektrische apparaten. Het doel is om samen met winkeliers, consumenten en gemeenten meer elektrische apparaten en batterijen in te zamelen en opnieuw te gebruiken. Dit spaart het milieu.

Op alle Haagse stadsboerderijen staat een bak om kleine elektrische apparaten in te leveren. Daarvoor is een eenvoudige regel: een elektrisch apparaat is klein als het in een boodschappentas past. Ook staat op de stadsboerderijen een speciale bak, waar bezoekers lege batterijen in kunnen doen.

Stadsboerderijen

De stadsboerderijen bieden deze mogelijkheid om het inwoners van Den Haag nog makkelijker te maken hun elektrische afval gescheiden in te leveren. De stadsboerderijen ontvangen een jaarlijkse bijdrage voor spullen die worden ingeleverd. Hiervoor kunnen op den duur materialen en spellen voor op de stadsboerderij worden gekocht.

Door uw kleine elektrische apparaten en batterijen op de stadsboerderij in te leveren, helpt u dus het milieu en uiteindelijk ook de aantrekkelijkheid van de stadsboerderij.

Meer informatie

Meer informatie over de materialen die ingeleverd mogen worden en de 'Wecycle'-actie zijn te vinden op www.wecycle.nl.

Gepubliceerd: 13 mei 2013Laatste wijziging: