Voedselpark Zuiderpark: leuk, leerzaam en lekker

Activiteiten rond gezond en duurzaam eten. Meer begrijpen over waar eten vandaan komt en hoe dat steeds verandert in de wereld. Het kan in het Voedselpark in het Zuiderpark.

Waar komt ons eten vandaan? Wat is er voor nodig om dat stukje vlees op mijn bord te krijgen? Vragen over voeding worden steeds belangrijker. Want de wereld om ons heen verandert snel en voedselproductie en consumptie leggen druk op de aarde. Daar kan Den Haag als grote stad in Nederland ook een bijdrage aan leveren. Dat begint met bewuste keuzes maken in wat we eten of drinken. Soms weten we niet eens meer waar bepaalde voeding vandaan komt of dat er veel eten onnodig wordt weggegooid. In het Voedselpark kunnen Hagenaars op een leuke, leerzame en ‘lekkere’ manier zien en ervaren hoe je gezond en duurzaam kunt eten en drinken.

Over het Voedselpark

Het Voedselpark is aan Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark, bij de Stadsboerderij Herweijerhoeve. Het park is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur.

Wat u kunt doen in het Voedselpark

De gemeente organiseert samen met verschillende organisaties activiteiten rond het thema gezond en duurzaam eten. Kijk in de agenda wat er te doen is de komende tijd!

Agenda en programma 'Proef de Haagse Natuur'

Zondag 27 mei 2018 van 12.00 tot 17.00 uur in Stadsboerderij Herweijerhoeve: Proef de Haagse Natuur. We hebben de natuur nodig voor ons dagelijks voedsel. Bij dit evenement laten verschillende organisaties en andere actieve Hagenaars zien waar ons eten vandaan komt, wat de Haagse natuur te bieden heeft en dat kunt u dan ook meteen proeven!Tijdens deze middag zijn er heel veel verschillende activiteiten zoals:  

 • Zelf meel uit graan halen en een broodje of een pannenkoek bakken
 • Eetbare planten uit de natuur gebruiken en kruidenthee of kruidenboter maken
 • Wildplukwandeling, loop mee en ontdek zelf wat de natuur te bieden heeft
 • Ga op 'jacht'met een workshop boogschieten of speerwerpen
 • Zonnepitten roosteren en zonnebloemolie maken
 • Haags zeewier, een krekelburger of paddelstoelenbitterballen proeven
 • Een smoothie of pizza maken
 • Leer zelf compost maken met de hulp van de Compostbakkers.

Er zijn verschillende organisaties aanwezig die allemaal bezig zijn met gezonde en duurzame voeding zoals De Voedselkaravaan, de Haagse Hogeschool en Resto van Harte. Ook zijn er vertegenwoordigers van diverse lokale initiatieven en ondernemers.

Evenement 'Proef de Haagse Natuur' maakt onderdeel uit van Fête de la Nature. Dit is een groot natuurfestival dat door heel Nederland wordt gevierd van 25 tot en met 27 mei. Kijk voor meer informatie op www.fetedelanature.nl

Plannen voor de toekomst

Er ligt al een mooie basis voor het Voedselpark met een aantrekkelijk terrein waar veel verschillende dingen zijn te zien en te doen zoals:

 • de stadsboerderij
 • het milieu educatiecentrum
 • de buurttuinen en
 • de bijzondere Heemtuin.

De wens van de gemeente is om de verschillende onderdelen van het Voedselpark zoals de Stadsboerderij en het milieu educatiecentrum meer samen te laten werken.

Stadslandbouw

Er zijn in de stad veel initiatieven op het gebied het verbouwen van eten. Wilt u meer weten over stadslandbouw in Den Haag? Check dan www.stadslandbouwdenhaag.nl.

Gepubliceerd: 19 februari 2018Laatste wijziging: 23 mei 2018