Voedselpark Zuiderpark: leuk, leerzaam en lekker

Activiteiten rond gezond en duurzaam eten. Meer begrijpen over waar eten vandaan komt en hoe dat steeds verandert in de wereld. Het kan in het Voedselpark in het Zuiderpark.

Waar komt ons eten vandaan? Wat is er voor nodig om dat stukje vlees op mijn bord te krijgen? Vragen over voeding worden steeds belangrijker. Want de wereld om ons heen verandert snel en voedselproductie en consumptie leggen druk op de aarde. Daar kan Den Haag als grote stad in Nederland ook een bijdrage aan leveren. Dat begint met bewuste keuzes maken in wat we eten of drinken. Soms weten we niet eens meer waar bepaalde voeding vandaan komt of dat er veel eten onnodig wordt weggegooid. In het Voedselpark kunnen Hagenaars op een leuke, leerzame en ‘lekkere’ manier zien en ervaren hoe je gezond en duurzaam kunt eten en drinken.

Over het Voedselpark

Het Voedselpark is aan Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark, bij de Stadsboerderij Herweijerhoeve. Het park is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur.

Wat u kunt doen in het Voedselpark

De gemeente organiseert samen met verschillende organisaties activiteiten rond het thema gezond en duurzaam eten.

Plannen voor de toekomst

Er ligt al een mooie basis voor het Voedselpark met een aantrekkelijk terrein waar veel verschillende dingen zijn te zien en te doen zoals:

  • de stadsboerderij
  • het milieu educatiecentrum
  • de buurttuinen en
  • de bijzondere Heemtuin.

De wens van de gemeente is om de verschillende onderdelen van het Voedselpark zoals de Stadsboerderij en het milieu educatiecentrum meer samen te laten werken.

Stadslandbouw

Er zijn in de stad veel initiatieven op het gebied het verbouwen van eten. Wilt u meer weten over stadslandbouw in Den Haag? Check dan www.stadslandbouwdenhaag.nl.

Gepubliceerd: 19 februari 2018Laatste wijziging: 11 juni 2021