St. Hubertuspark

Het St. Hubertuspark is onderdeel van een ecologische verbinding door de stad. Onmisbaar voor dieren die zich willen verplaatsen tussen de Oostduinen en het Westduinpark.

St. Hubertuspark is een voormalig jachtterrein. Het behoort tot het jonge duinlandschap tussen Scheveningen en Den Haag. In het park ligt een prachtig villapark dat na de Tweede Wereldoorlog is gebouwd. Het hoogste punt is De Bloedberg, een verhoogde duintop.

Karakteristiek

Het St. Hubertuspark bestaat uit bos. Er zijn ook open zandvlakten door vroegere duinzandverstuivingen. Het gebied lijkt groter dan het in werkelijkheid is. Dat komt door de slingerpaden, de hoogteverschillen en de gevarieerde begroeiing. Door het reliëf zitten er een paar pittige klimmetjes in het padenpatroon.

Fietsers en ruiters

Fietsen is niet toegestaan. Er is geen fietsenstalling aanwezig. De fietsroute ‘Parkenroute’ die verschillende groengebieden met elkaar verbindt, loopt door het park. Fietsers moeten op dit deel van de route de fiets aan de hand nemen.
Paardrijden mag in het St. Hubertuspark. Dit is alleen toegestaan op de ruiterpaden.

Adres en bereikbaarheid

Wandelaars komen via meerdere ingangen in het park: via de Kwekerijweg, Plesmanweg, Sint Hubertusweg, Waalsdorperweg, Klatteweg en Van Voorschotenlaan. 

Ruiters kunnen het park via 3 entrees bereiken: Van Voorschotenlaan, Plesmanweg en Sint Hubertusweg
Het Sint Hubertuspark is bereikbaar met het openbaar vervoer. kijk voor informatie op de webstie van 9292.nl Met de auto bereikt u het St. Hubertuspark via de Waalsdorperweg, Plesmanweg en Kwekerijweg. Er zijn geen speciale parkeervoorzieningen aanwezig. Rondom het park kunt u parkeren.

Gepubliceerd: 19 juni 2017Laatste wijziging: 14 juli 2017