Landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh heeft een grote cultuurhistorische waarde. Er staat een oud landhuis. Dat werd rond 1650 gebouwd door Jacob Westerbaen. De Middeleeuwse aarden wallen zijn ook heel bijzonder. Deze zijn van de 17e eeuwse boerenhofstede Zantvoort.

In het Hyacintenbos van landgoed Ockenburgh vindt u veel plantensoorten. Zoals hyacint, stekelvaren en salomonszegel. Deze planten zijn kenmerkend voor bossen in de duinrand.

Oude bewoningsgeschiedenis

Het gebied heeft een hele oude bewoningsgeschiedenis. In de omgeving van het landgoed zijn sporen uit de Bronstijd en uit de Romeinse tijd gevonden. In de 17e eeuw lag op deze plaats een open duingebied met een paar boerenhofsteden. De cultuurhistorische waarde van het landgoed vindt u terug in de Engelse landschapsstijl en het landhuis.

Activiteiten

  • Paardrijden mag op het landgoed Ockenburgh op de daarvoor aangewezen ruiterpaden.
  • Er is een speelweide tegenover de ingang naar het Hyacintenbos.

Adres en bereikbaarheid

De hoofdingang is aan de Monsterseweg.

Landgoed Ockenburgh is bereikbaar met RandstadRail 3 (halte Pisuissestraat) en bus 31 (halte Ockenrode). Met de auto bereikt u landgoed Ockenburgh via de Ockenburghstraat en Monsterseweg. U kunt parkeren op de parkeerplaats aan de linkerzijde aan het begin van de oprijlaan.

Gepubliceerd: 10 april 2017Laatste wijziging: 8 september 2017