Honden op het strand

Honden vinden het heerlijk om te rennen op het strand. Dit is in Den Haag van 1 oktober tot 15 mei overal toegestaan. Daarbij geldt altijd en overal de opruimplicht van hondenpoep. Als hondenbezitter bent u verplicht een opruimmiddel bij u te hebben bij het uitlaten van de hond.

Van 15 mei tot 1 oktober is het strand beperkt toegankelijk als losloopgebied. In deze periode zijn honden op de volgende delen van het strand toegestaan:

Zuiderstrand

  • 's Avonds tussen 21.00 en 7.00 uur op het gehele Zuiderstrand.
  • Gehele dag en nacht vanaf strandopgang 2 (einde parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan de grens met de gemeente Westland.
  • Gehele dag en nacht tussen strandopgang 9 (Kwartellaan) en strandopgang 10 (Duivelandsestraat).

Noorderstrand

Gehele dag en nacht vanaf strandopgang aan het einde parkeerterrein Zwarte Pad tot aan de grens met gemeente Wassenaar.

Slechtweerregeling strandseizoen 2019

Tijdens het strandseizoen 2019 van 15 mei tot 1 oktober geldt er een speciale slechtweerregeling op het strand. Is de maximumtemperatuur in deze periode lager dan 18 graden Celsius? Dan mogen er ook tussen 7.00 en 21.00 uur honden op het Zuiderstrand tussen de strandslagen 10 (Duivelandsestraat) en 12 (Zuiderhavenhoofd). Wilt u weten of uw hond op het strand mag vandaag? Bekijk de pagina Slechtweerregeling.

Honden in Den Haag

Lees ook de algemene regels voor het uitlaten van honden en het opruimen van hondenpoep in Den Haag. Op de Hondenkaart vindt u alle losloopgebieden en verbodsgebieden.

Gepubliceerd: 7 maart 2017Laatste wijziging: 15 mei 2019