Haagse Agenda Groen

Den Haag is een groene stad aan zee. Al dit groen draagt bij aan het bijzondere karakter van de stad. Om een aantrekkelijke stad blijven voor bewoners, bezoekers en bedrijven moet dit groen klaar zijn voor de toekomst. De gemeente werkt daarom aan een nieuw beleidsplan voor het Haagse groen. Dit is de Haagse Agenda Groen.

Den Haag heeft veel groen. Brede stranden, duinen, bossen, parken, landgoederen, wijk- en buurtparken, plantsoenen en bomen op straat. De gemeente maakt keuzes over het groen in de stad. Bijvoorbeeld als er in de toekomst meer bewoners komen. Of over vergroening en verduurzaming. Daarbij moet ruimte zijn voor verandering, initiatief en nieuwe ontwikkelingen. Denk aan werken en sporten in het park of wifi voor bezoekers. Zo is en blijft het Haagse groen klaar voor de toekomst. Van groen in de stad wordt iedereen gelukkig.

Denk en doe mee

De gemeente werkt aan een nieuw beleidsplan dat past bij een veranderende stad: de Haagse Agenda Groen. De gemeente wil samen met u deze agenda vullen met idee├źn en mogelijkheden voor het groen. Bekijk de verschillende mogelijkheden om mee te denken over de ontwikkeling van het groen in de stad op de website www.hethaagsegroen.nl. Meer weten? Bekijk dan het beleidsplan.

Gepubliceerd: 31 juli 2017Laatste wijziging: 6 september 2017