Stadslandbouw in Den Haag

Stadslandbouw is de verbouw, verwerking en verspreiding van voedsel in en rond de stad. De gemeente ondersteunt initiatieven op het gebied van stadslandbouw in Den Haag.

Stadslandbouw: planten worden gekweekt in een kantoorpand

Van kweekkas op het dakterras tot voedsel verbouwen in een kantoorpand. Stadslandbouw in Den Haag is er in verschillende vormen en biedt uiteenlopende kansen, zoals:

  • de voedselketen verkorten
  • kinderen leren waar voedsel vandaan komt
  • de samenwerking tussen wijkbewoners bevorderen

Daarnaast draagt stadslandbouw bij aan de duurzaamheid in Den Haag.

Rol van de gemeente

Om de inwoners van Den Haag te laten zien wat er allemaal mogelijk is, bouwt de gemeente aan een digitale kaart met een overzicht van alle stadslandbouwprojecten.

Ook brengt de gemeente lege stukken land in kaart. Door afspraken te maken met de grondeigenaar, zorgt de gemeente ervoor dat deze stukken tijdelijk beschikbaar zijn voor inwoners om voedsel op te verbouwen.

Stadslandbouw in kantoorpand

Op dit moment zet de gemeente stadslandbouwprojecten op in een gedeeltelijk leegstaand kantoorpand in het centrum: De Schilde. Hier is 3000 vierkante meter beschikbaar om voedsel te verbouwen. Het bedrijfsleven en de Wageningen Universiteit begeleiden ondernemers met serieuze plannen.

Website over Haagse stadslandbouw

Wilt u zelf aan de slag met stadslandbouw? Meer informatie over de Haagse stadslandbouw kunt u vinden op de website stadslandbouwdenhaag.nl. Om contact op te nemen kunt u een e-mail sturen naar info@stadslandbouwdenhaag.nl. Ook kunt u Stadslandbouw Den Haag op Twitter volgen.

Deze is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, Duurzaam Den Haag, Stedennetwerk Stadslandbouw en Wageningen University.

Gerelateerde informatie

Meer weten over het stadslandbouwproject in kantoorgebouw De Schilde? Lees erover in Editie070

Gepubliceerd: 31 augustus 2016Laatste wijziging: 12 juli 2017