PlastiCity: geef plastic afval een nieuw leven

Den Haag gaat meer plastic afval opnieuw gebruiken door mee te doen aan het project PlastiCity. Bedrijven kunnen hun plastic scheiden en laten ophalen door een elektrische bakfiets. Deze fiets kan veel plastic ophalen en hindert het verkeer in de stad niet.

Plasticity


Het ingezamelde plastic wordt bewerkt, zodat het klaar is om opnieuw te gebruiken. Bedrijven gespecialiseerd in recycling gaan dan aan de slag met dit plastic om er nieuwe producten van te maken. Haagse bedrijven kunnen deze producten dan weer afnemen.

Doe mee

Heeft u een bedrijf in Den Haag en wilt u ook uw plastic afval scheiden? Help ook mee de plastic afvalberg te verminderen en laat uw plastic bedrijfsafval ophalen door PlastiCity. De elektrische bakfiets haalt plastic bedrijfsafval tijdelijk gratis op, daarna geeft de gemeente een vervolg aan het project. Het recyclen van plastic is goed voor het milieu en kan bedrijven veel kosten besparen.

Meld u nu al aan via plasticity@denhaag.nl. De inzameling begint op 25 augustus 2021.

Bekijk de video (YouTube-kanaal van de gemeente) om een goede indruk te krijgen van de plasticinzameling

Minder afval, meer hergebruik

De bedoeling van PlastiCity is dat minimaal de helft van al het plastic opnieuw wordt gebruikt. Door plastic opnieuw te gebruiken, krijgt het weer waarde. Dit kan bijdragen aan de Haagse economie. Minder afval en meer hergebruik passen in de wens van de gemeente om een klimaatneutrale stad te zijn in 2030.

Europese samenwerking

Verschillende Europese steden en organisaties werken mee aan PlastiCity en kijken samen naar de beste manier om plastic afval te scheiden en te recyclen. Het project krijgt subsidie uit Europa. PlastiCity is 1 van de projecten waar Den Haag aan meedoet om de stad duurzamer te maken. Het project loopt tot en met maart 2023.


Plastic wordt gerecycled
Plastic wordt gerecycled
Bekijk de video Het HAGA ziekenhuis gebruikt een spatmasker van gerecycled plastic. (YouTube kanaal van de gemeente)

Meer informatie

Zie ook: denhaag.nl/duurzaamheid

Gepubliceerd: 24 april 2020Laatste wijziging: 10 juni 2021