Nu:
Coronavirus
Laatste update: 12:43 uur

Mariahoeve op schone energie

De gemeente is bezig met plannen voor het aardgasvrij maken van de stad. Mariahoeve is 1 van de 10 groene energiewijken. Dat zijn de 1e Haagse wijken waar de gemeente samen met bewoners en bedrijven plannen gaat maken voor de overstap naar schone energie.

In Mariahoeve moeten de bestaande gasleidingen voor 2030 vervangen worden. Dit betekent een zeer groot project. Samen met bewoners, bedrijven en andere relevante partijen onderzoekt de gemeente hoe over te gaan op schone energie. De gemeente ontwikkelt nieuwe bronnen, netwerken en opslagruimte voor schone energie.

Planning voor overgang naar schone energie

In 2021 moet het wijkenergieplan voor Mariahoeve klaar zijn. In dit plan staat op welke manier Mariahoeve overstapt op schone energie in plaats van gas en wat het gaat kosten. Dit is dan het stappenplan voor de overstap naar schone energie voor de wijk.

Hulp bij verduurzamen van uw woning

De gemeente helpt graag bij het verduurzamen van woningen. In de ‘Hou van je Huis’ winkel kunnen inwoners van Mariahoeve terecht voor advies om de woning energiezuiniger te maken, voor vragen over duurzame subsidies, technisch advies en specifieke vragen over VvE’s.

Bij hou van je Huis kunt u terecht voor tips over duurzaam wonen. Foto: Mildred Theunisz
Bij hou van je Huis kunt u terecht voor tips over duurzaam wonen. Foto: Mildred Theunisz

LOOkatie, Het Kleine Loo 364

De winkel is open op:

  • dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur
  • woensdag van 13.00 tot 17.00 uur
  • donderdag van 13.00 tot 17.00 uur 

De winkel is gesloten op:

  • 10 juni (2e Pinksterdag)

Vragen?

Wilt u meedenken of bijdragen, heeft u een vraag of een goed idee voor de overstap naar schone energie? Neem contact op met de gemeente, stuur een e-mail naar uw contactpersoon voor de wijk, duurzamestad@denhaag.nl of loop binnen bij de Hou van je Huis winkel aan Het Kleine Loo.

    Zie ook: Den Haag Aardgasvrij

    Gepubliceerd: 23 mei 2019Laatste wijziging: 30 maart 2020