Laadpaal aanvragen

 • De gemeente verwerkt en beschermt wettelijk uw persoonsgegevens volgens de Verklaring inzake Gegevensbescherming.
 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.
 • De landelijke corona maatregelen moeten worden nageleefd door uw ouderensociĆ«teit. U bent zelf verantwoordelijk voor de in acht neming en handhaving van deze maatregelen.

De gemeente gaat de mogelijkheden voor de plaatsing van een laadpaal onderzoeken als u voldoet aan de volgende voorwaarden: 

 1. - U bent in het bezit van een kentekenbewijs of leasecontract van een elektrische auto, of
  - U bent nog niet in het bezit van een kentekenbewijs of leasecontract, maar krijgt dit binnenkort. Dit kunt u aantonen met koopovereenkomst of een verklaring van de leasemaatschappij.
  - Een elektrische auto is een wegvoertuig dat bij de RDW staat geregistreerd als auto en geheel of gedeeltelijk door een elektromotor wordt aangedreven.

 2. U bent ingeschreven als inwoner van Den Haag, of u vertegenwoordigt een in Den Haag gevestigde onderneming of organisatie.

 3. Er is geen ruimte voor plaatsing (en opladen) van het elektrisch voertuig op eigen terrein (inclusief bij het wooncomplex behorende parkeergarages/-kelders).

  Ik weet dat het gebruik van een openbare laadpaal geen recht geeft op een parkeervergunning.

Ja, ik voldoe aan deze voorwaarden
Het duurt gemiddeld 6 maanden voor een extra laadpaal geplaatst wordt.
Mijn gegevens

Nadat u uw verzoek heeft ingediend ontvangt u een e-mail met informatie over wat de gemeente naar aanleiding van uw verzoek gaat doen.

De gemeente geeft u graag ook extra informatie over ontwikkelingen met betrekking tot het Haagse laadnetwerk. Denk hierbij aan prijs- of beleidswijzigingen, (grote) storingen, pilots, of andere informatie die voor u als e-rijder van belang is.

Wilt u deze extra informatie ontvangen?