Laadpaal aanvragen

Laadpaal aanvragen

De gemeente gaat de mogelijkheden voor het uitbreiden van de huidige laadcapaciteit onderzoeken als: 

  • U voldoet aan een van de volgende voorwaarden:
    • U bent in het bezit van een kentekenbewijs of leasecontract van een elektrische auto. Een elektrische auto is een wegvoertuig dat bij de RDW staat geregistreerd als auto en geheel of gedeeltelijk door een elektromotor wordt aangedreven;

    • U bent nog niet in het bezit van een kentekenbewijs of leasecontract, maar dit kunt u (aantonen met koopovereenkomst of een verklaring van de leasemaatschappij).

  • U ingeschreven bent als inwoner van Den Haag, of u tenminste 28 uur in de week werkzaam bent in de gemeente Den Haag (aan te tonen met een arbeidsovereenkomst), of u een in Den Haag gevestigde onderneming of organisatie vertegenwoordigt.
  • Er geen ruimte is voor plaatsing (en opladen) van het elektrisch voertuig op eigen terrein (inclusief bij het wooncomplex behorende parkeergarages/-kelders).
  • Ik ben mij ervan bewust dat als ik geen aanspraak maak op een parkeervergunning, ik ook geen aanspraak op een parkeervergunning kan maken voor het gebruik van een openbare laadpaal.
Voldoet u aan de opgegeven voorwaarden?
De doorlooptijd voor het plaatsen van een extra laadpaal is gemiddeld 6 maanden.

Mijn gegevens

Nadat u uw verzoek heeft ingediend ontvangt u per een e-mail informatie over de stappen die de gemeente onderneemt naar aanleiding van uw verzoek.

Wij informeren u ook graag over ontwikkelingen met betrekking tot het Haagse laadnetwerk. Denk hierbij aan prijs- of beleidswijzigingen, (grote) storingen, pilots, of andere informatie die voor u als e-rijder van belang is.

Bent u hiermee akkoord?