Voorzitter Quick Scan

Wilt u zich opgeven voor de functie van (plaatsvervangend) voorzitter van een stembureau tijdens de Europees Parlementsverkiezing op donderdag 23 mei? Dan moet u eerst de voorzitter Quick Scan maken.

De gemeente bewaakt en verbetert de kwaliteit van het verkiezingsproces. De rol van de voorzitter is daarbij heel belangrijk. De voorzitter van een stembureau is het 'visitekaartje' van het stembureau, coƶrdineert een goed verloop van de dag en kan goed omgaan met stressvolle situaties. De voorzitter moet communicatief sterk zijn, kunnen delegeren, kunnen omgaan met nieuwe technologieƫn en met veranderingen die ook deze verkiezingen weer doorgevoerd worden.

Daarom vraagt unit Verkiezingen van de gemeente iedereen die (plaatsvervangend) voorzitter wil zijn om de 'voorzitter Quick Scan' te doen. Dit zijn online opgaven waarmee unit Verkiezingen kijkt of u aan de belangrijkste voorwaarden voldoet die nodig zijn voor een (plaatsvervangend) voorzitter van een stembureau.

Voorzitter Quick Scan maken

U kunt de Quick Scan online invullen op iedere computer of tablet met een internetverbinding. Op een smartphone werkt de Quick Scan helaas niet goed.

Naar de voorzitter Quick Scan

Vervolg

 • Na het invullen van de Quick Scan krijgt u een rapport met de resultaten.
 • U kunt zelf kiezen of u het rapport deelt met unit Verkiezingen. Als u het rapport niet deelt, komt u niet in aanmerking voor de functie van (plaatsvervangend) voorzitter.
 • Als u het rapport deelt met unit Verkiezingen krijgt u binnen 2 weken te horen of u in aanmerking komt voor de functie van (plaatsvervangend) voorzitter.
  Als u heeft gehoord dat u in aanmerking komt voor de functie van (plaatsvervangend) voorzitter, dan bent u nog niet aangemeld als (plaatsvervangend) voorzitter. U moet zich dus nog aanmelden voor een functie via op www.stembureauledenindenhaag.nl.
  • Het kan ook zijn dat u op basis van de uitkomsten niet in aanmerking komt voor de functie van (plaatsvervangend) voorzitter. In dat geval kunt u zich nog wel aanmelden voor andere functies, zoals stembureaulid of teller.
  Zie ook www.denhaag.nl/verkiezingen

  Gepubliceerd: 26 maart 2019Laatste wijziging: 17 mei 2019