Den Haag - Stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement als niet-Nederlander

Stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement als niet-Nederlander

Op donderdag 23 mei is de verkiezing van het Europees Parlement. Als onderdaan van 1 van de lidstaten van de Europese Unie en inwoner van de gemeente Den Haag kunt u ervoor kiezen om in Nederland te stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

U kunt er ook voor kiezen om te stemmen in uw land van herkomst voor de leden van uw eigen lidstaat.

In het land van herkomst stemmen

Wilt u stemmen in het land waarvan u de EU-nationaliteit heeft, dan moet u in uw eigen land van herkomst aangeven dat u wilt stemmen als kiezer in het buitenland. U mag dan niet in Nederland uw stem uitbrengen en u krijgt ook geen stempas.

In Nederland stemmen

Als u uw stem wilt uitbrengen in Nederland op 23 mei, dan moet u het registratieformulier invullen en samen met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs naar de gemeente opsturen. U krijgt uw stempas begin mei 2019.

Het registratieformulier moet uiterlijk op dinsdag 9 april door unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag zijn ontvangen.

Registratieformulier

Registratieformulier in het Nederlands (PDF, 78,1 kB)
Registratieformulier in het Duits, Engels en Frans (PDF, 154,8 kB)

Vul het formulier in en stuur het samen met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs:

per e-mail naar: verkiezingen@denhaag.nl of

per post naar:
Gemeente Den Haag
Unit Verkiezingen
2508 AA Den Haag

Zie ook www.denhaag.nl/verkiezingen

Gepubliceerd: 18 februari 2019Laatste wijziging: