Stemmen in een andere gemeente

Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u woont? Vraag dan een kiezerspas aan. Met een kiezerspas kunt u in heel Nederland stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing.

Na het aanvragen van een kiezerspas kunt u alleen met deze kiezerspas stemmen. U krijgt geen nieuwe pas als deze zoekraakt. Bij de stemming geeft u uw kiezerspas en laat u uw identiteitsbewijs zien.

Kiezerspas aanvragen

U kunt een kiezerspas op 2 manieren aanvragen:

1. Digitaal aanvragen
    Het verzoek moet op zijn laatst vrijdag 12 maart om 17.00 uur bij de gemeente binnen zijn.
    Kiezerspas aanvragen
  2. Aan de balie aanvragen
    Dit kan tot op zijn laatst 12 maart 2021 tot 17.00 uur. Ga hiervoor naar het stadhuis bij de gemeente waar u op 1 februari als kiezer staat ingeschreven. In Den Haag is dit het stadhuis, Spui 70. Neem uw stempas en uw identiteitsbewijs mee. U kunt alleen een kiezerspas voor uzelf aanvragen.
    Zie ook: Iemand anders voor u laten stemmen

Gepubliceerd: 27 januari 2021Laatste wijziging: 19 februari 2021