Meehelpen als (reserve) stembureaulid en/of teller bij de verkiezing van het Europees Parlement

U kunt zich vanaf maandag 25 maart 2019 aanmelden als stembureaulid en/of teller voor de Europees Parlementsverkiezing op donderdag 23 mei 2019. Bekijk de functies en bijbehorende vergoedingen.

Functie Vergoeding Werktijden
Voorzitter shift 1 € 165 6.00 - 16.00 uur
Voorzitter shift 2 € 190 15.30 uur - einde werkzaamheden
Plaatsvervangend voorzitter shift 1 € 145 6.00 - 16.00 uur
Plaatsvervangend voorzitter shift 2 € 170 15.30 uur - einde werkzaamheden
Stembureaulid shift 1 € 125 6.00 - 16.00 uur
Stembureaulid shift 2 € 150 15.45 uur - einde werkzaamheden
Teller € 80 20.30 - einde werkzaamheden
Reserve voorzitter shift 1 € 90 6.00 uur – in de loop van de ochtend
Reserve voorzitter shift 2 € 90 15.30 uur – in de loop van de middag
Reserve plaatsvervangend voorzitter shift 1 € 90 6.00 uur – in de loop van de ochtend
Reserve plaatsvervangend voorzitter shift 2 € 90 15.30 uur – in de loop van de middag
Reserve stembureaulid shift 1 € 70 6.00 uur - in de loop van de ochtend
Reserve stembureaulid shift 2 € 70 15.30 uur – in de loop van de middag

Teller

Als teller telt u de uitgebrachte stemmen aan het einde van de verkiezingsdag. Dit gebeurt meestal op het stembureau zelf. Op sommige stembureaus is dit niet mogelijk. Daarom worden de stemmen van deze stembureaus geteld door een grote groep mensen op de Fruitweg 17.

Reservelijst

Ook is de gemeente op zoek naar voorzitters, plaatsvervangend voorzitters en stembureauleden die op de reservelijst willen staan. Voor de functies van voorzitter wordt u verwacht op 1 van de stadsdeelkantoren op de verkiezingsdag. U staat dus klaar en in de loop van de ochtend of middag krijgt u te horen waar en hoe laat u nodig bent. Als u wordt ingezet als reserve voorzitter of reserve plaatsvervangend voorzitter op een stembureau dan ontvangt u de reguliere vergoeding. Wordt u niet ingezet? Dan kunt u in de loop van de ochtend of middag naar huis.

Voorzitter QuickScan

Als u interesse heeft in de functie van reserve voorzitter of reserve plaatsvervangend voorzitter dan moet u eerst de Voorzitter QuickScan maken. Door deze Voorzitter Quickscan in te vullen kan de gemeente zien of u aan de belangrijkste voorwaarden voldoet als voorzitter of plaatsvervangend voorzitter van een stembureau. Kijk voor meer informatie op de pagina Voorzitter Quick Scan.

Aanmelden

Op de website www.stembureauledenindenhaag.nl kunt u zich aanmelden en een plek op een stembureau selecteren.

Vragen

Heeft u een vraag? Kijk dan op www.denhaag.nl/verkiezingen. Of neem contact op met unit Verkiezingen door te mailen naar verkiezingen@denhaag.nl of te bellen naar (070) 353 44 88.

Zie ook www.denhaag.nl/verkiezingen

Gepubliceerd: 26 maart 2019Laatste wijziging: 17 mei 2019