Tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezingen

Bent u tijdens een verkiezing of referendum in het buitenland voor bijvoorbeeld werk, studie of vakantie? Maar staat u wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba en wilt u stemmen?

Dan kunt u op de volgende manieren stemmen:

• Per brief: registreer u hiervoor online met het M3 formulier. 6 maanden voor een verkiezing kunt u dit formulier online vinden.
  • Door iemand anders een schriftelijke volmacht te geven met het L8 formulier. Dit doet u bij uw eigen gemeente. Gaat u naar een land waar de post minder betrouwbaar is dan raadt de gemeente u deze optie aan.

Meer informatie over hoe u kunt stemmen bij tijdelijk verblijf in het buitenland wordt aan deze pagina toegevoegd 6 maanden voor een verkiezing. De eerstvolgende verkiezingen zijn de Gemeenteraadsverkiezingen, hiervoor kunnen alleen kiezers die wonen in een Nederlandse gemeente stemmen.

Gepubliceerd: 14 juni 2017Laatste wijziging: 21 juli 2017