Tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezing Tweede Kamer

Bent u op 17 maart 2021 tijdens de Tweede Kamerverkiezing in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief.

Iemand anders voor u laten stemmen (volmacht)

U kunt een familielid of kennis in Nederland voor u laten stemmen. U kunt iemand machtigen (volmacht). U kunt hiervoor een machtiging aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. De persoon die voor u stemt, kan uw stem alleen maar tegelijkertijd met de eigen stem uitbrengen.

Bent u maar kort of alleen op de verkiezingsdag in het buitenland? Dan kunt u het beste stemmen per schriftelijke volmacht. U kunt een schriftelijke volmacht aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Per brief stemmen

U kunt ook per brief stemmen vanaf uw tijdelijke buitenlandse adres. Daarvoor heeft u een briefstembewijs nodig. U kunt hieronder een briefstembewijs aanvragen.

Briefstembewijs aanvragen

 • Ga naar het formulier Verzoek om per brief te stemmen voor kiezer tijdelijk in het buitenland.
 • Vul het formulier in met uw buitenlandse verblijfs- of correspondentieadres en onderteken het.
 • Scan het of maak een foto
 • Stuur het formulier met een kopie of foto van uw geldige identiteitsdocument op via de uploadpagina. U ontvangt hiervoor een link in uw e-mail.

  U kunt de documenten ook per post opsturen naar:
  Gemeente Den Haag
  Verkiezingen KBN
  Postbus 84 008
  2508 AA Den Haag Netherlands
 • U krijgt per e-mail een bevestiging wanneer uw verzoek is ontvangen. De documenten om te kunnen stemmen worden naar uw adres in het buitenland gestuurd.

Uw aanvraag moet op zijn laatst op 17 februari 2021 om 23.59 uur (Nederlandse tijd) bij de gemeente Den Haag binnen zijn.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met de afdeling Verkiezingen van de gemeente Den Haag.

Zie ook Kiezers buiten Nederland

Gepubliceerd: 6 oktober 2020Laatste wijziging: 7 december 2020