Den Haag - Stemmen voor inwoners van Sint Maarten, Aruba of Curaçao

Stemmen voor inwoners van Sint Maarten, Aruba of Curaçao

Woont u op Sint Maarten, Aruba of Curaçao en heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u zich bij de gemeente Den Haag registreren als kiezer buiten Nederland.

Voorwaarden voor registratie als kiezer buiten Nederland

Europees Parlement

U kunt stemmen voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement als u:

• buiten Nederland woont en niet meer bent ingeschreven in een Nederlandse gemeente
  • de Nederlandse nationaliteit heeft
  • 18 jaar of ouder bent

Tweede Kamer

U kunt stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer als u:

• buiten Nederland woont en niet meer ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente
    • op het moment van de aanvraag de Nederlandse nationaliteit heeft
    • op het moment van de aanvraag 17 jaar of ouder bent. U kunt pas meedoen aan verkiezingen als u 18 jaar of ouder bent.
    • voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

• U heeft 10 jaar in Nederland gewoond.
      • U bent werkzaam in Nederlandse openbare dienst.
      • Uw echtgeno(o)t(e)/partner/ouder is in Nederlandse openbare dienst en voert een gezamenlijke huishouding met u.
    U moet een verklaring van openbare dienst meesturen met uw briefstembewijs, stembiljet en kopie legitimatiebewijs. Deze verklaring moet getekend zijn door de minister. Doet u dit niet? Dan is uw stem niet geldig. Dit geldt alleen als u of uw partner werkzaam is in openbare dienst.

Permanent registreren

U registreert zich eenvoudig met het formulier.

Registreer u permanent als kiezer buiten Nederland

Gemeente Den Haag
    Publiekszaken/Unit Verkiezingen
    2508 AA Den Haag

U krijgt per e-mail een bevestiging als de gemeente uw registratieverzoek heeft ontvangen. U krijgt een bevestiging van opname in het permanente register als de gemeente uw verzoek heeft verwerkt.

Zie ook: Kiezers buiten Nederland

Gepubliceerd: 24 juli 2018Laatste wijziging: 22 februari 2019