Stemmen voor inwoners van Sint Maarten, Aruba of Curaçao

Woont u op Sint Maarten, Aruba of Curaçao en heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u zich bij de gemeente Den Haag registreren als kiezer buiten Nederland.

Voorwaarden voor registratie als kiezer buiten Nederland

Europees Parlement

Voor registratie voor verkiezingen van het Europees Parlement gelden de volgende voorwaarden:

• U woont buiten Nederland en u staat niet meer ingeschreven in een Nederlandse gemeente.
  • U heeft op het moment van de aanvraag de Nederlandse nationaliteit.
  • Uw kiesrecht is niet afgenomen.
  • U bent op het moment van de aanvraag 17 jaar of ouder. U kunt pas meedoen aan verkiezingen als u 18 jaar of ouder bent.

Tweede Kamer

Voor registratie voor verkiezingen van de Tweede Kamer gelden de volgende voorwaarden:

• U heeft op het moment van de aanvraag de Nederlandse nationaliteit.
  • Uw kiesrecht is niet afgenomen.
  • U voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

• U heeft 10 jaar in Nederland gewoond.
    • U bent werkzaam in Nederlandse openbare dienst.
    • Uw echtgeno(o)t(e)/partner/ouder is in Nederlandse openbare dienst en voert een gezamenlijke huishouding met u.
U moet een verklaring van openbare dienst meesturen met uw briefstembewijs, stembiljet en kopie legitimatiebewijs. Deze verklaring moet getekend zijn door de minister. Doet u dit niet? Dan is uw stem niet geldig. Dit geldt alleen als u of uw partner werkzaam is in openbare dienst.

Permanent registreren

U registreert zich eenvoudig met het formulier.

Registreer u permanent als kiezer buiten Nederland

U krijgt per e-mail een bevestiging als de gemeente uw registratieverzoek heeft ontvangen. U krijgt een bevestiging van opname in het permanente register als de gemeente uw verzoek heeft verwerkt.

Zie ook: Kiezers buiten Nederland

Gepubliceerd: 24 juli 2018Laatste wijziging: 24 juli 2018